Kamu Denetçisi Maya Manolova ve engelli çocukların anneleri, meclise kişisel yardım hakkında yasa tasarısı sundular. Manolova, bu yasayı sistemi yeniden şekillendirmede ilk adım olarak tanımladı.

BTV’ye konuşan Manolova,” 31 Temmuz’a kadar, yaz tatiline çıkmadan önce milletvekilleri, kaliteden ödün vermeden yeni Kişisel Yardım Hakkında Yasa’yı rahatça kabul edebilirler” diye vurguladı.

Engelli çocukların anneleri, tasarının meclisin gündemine taşınması için milletvekillerine 5 gün süre verdiler. Bu olmazsa, protesto gösterilerinin artacağını söylediler.

Manolova, yasa tasarısını sunmaya hazır olduğunu bildiren bağımsız milletvekili Spas Pançev’den bir mesaj aldığını bildirdi.

Manolova,”Aktif katılımımızla Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan maliyet hesaplarına göre finanse etmek ve kişisel yardım sağlamak için önümüzdeki yıl 105 milyon BGN’ye ihtiyaç olacak” diye kaydetti.

Kamu Denetçisinin ifadelerine göre, muhtemelen birinci yıl bu miktar tamamen harcanmayacak ve tüm engelliler bireysel ihtiyaçlarına göre günde belirli saatlerde bir asistan aracılığıyla kişisel yardım almak istemeyecek ve bazıları devam edecek olan 90 leva miktarındaki refakatçi desteği alma imkanından faydalanacaklar.

Manolova, sözel saldırılarında ve kişisel eleştirilerde en aktif olan örgüt temsilcilerinin yasa tasarısının kamuoyunda tartışmalarına katılmak için zaman bulamadıklarını kaydetti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar