Bugün Başbakanlık konutu önünde toplanan kalp hastası çocukların ebeveynleri, Ulusal Kardiyoloji Hastanesi Çocuk Kliniğini desteklemek için protesto gösterisi yaptı. Ulusal Kardiyoloji Hastanesi Çocuk Kliniği maddi imkan ve personel eksikliği nedeniyle iflasın eşiğine geldi.

Protestocuların ifadesine göre, klinik gerçekten iflasın eşiğinde ve faaliyetini durdurabilir ve bu durumda kalp rahatsızlığı olan çocuklara hizmet verecek başka klinik yoktur.

Bulgaria ON AIR televizyon kanalına konuşan protestocu bir ebeveyn, “Bu klinikte çalışan harika uzmanlarımız var, fakat biz onları kaybetmek üzereyiz. Kötü durumun suçlusunun müdür olduğunu sanmıyorum. Aksine, klinik prosedürlerin maliyeti yanlış hesaplanmıştır” dedi.

Kadın, kimse dikkat etmediği ve üstelik tedavi masraflarını çoğu insanların karşılama imkanı olmadığı için bir kişinin küçük çocuğunu tedavi edecek bir uzman aramak için yurtdışına çıkmasının gerçekten bir cehennem olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı, kesinlikle finansman sorunları bulunmadığını ve kliniğin kapatılmayacağını açıkladı. Sorunların, kaynakların hastanede dağılımından kaynaklandığı belirtildi.

Dün Sağlık Bakan Yardımcısı Jeni Naçeva, kliniğin ülkeye özgü olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın onun kapanmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Naçeva’nın ifadelerine göre sorunlar hastanede görevli personelin ve bakımı için sağlanan mali kaynakların yeniden yapılandırılmasıyla çözülebilir.

Ulusal Kardiyoloji Hastanesi, doğuştan kalp hastalıkları olan çocuklar için kapsamlı bakım sağlayan ülkedeki tek tedavi kurumudur. Her yıl bu hastanede 900 çocuk yatıyor, 250’si ameliyat ediliyor, 10 000’in üzerinde çocuk ise gözetim altında tutuluyor.

Geçtiğimiz hafta klinikten yapılan açıklamada para ve personel eksikliği yüzünden kliniğin kapatabileceğine dair uyarıda bulunuldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar