KKTC’de kaçak olarak yaşadığı tespit edilen Bulgaristan uyruklu Bayram Mustafa, polis tarafından Lefkoşa’da tutuklandı

bayram-mustafa-kktc-kacak   Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nden bir ekip, önceki gün Bayram Mustafa isimli şahsın ülkede kaçak yaşadığına dair bilgi alması sonucu harekete geçti.
Lefkoşa’da tespit edilen Bayram Mustafa’nın yapılan kimlik ve muhaceret kontrolünde KKTC’ye yasal olmayan yollardan girdiği tespit edildi.
Bulgaristan uyruklu olan Bayram Mustafa’ya yapılan sorguda ise Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan ülkeye gizlice girdiğinin öğrenilmesi üzerine, dün, “birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve hakkında tahkikat amaçlı 3 gün tutukluk emri alındı.
Yargıç Füsun Cemaller’in  huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Aliye Özçınar, tanık olarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Mehmet Sevinç’i dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Sevinç, zanlı Bayram Mustafa ile ilgili tahkikatın devam ettiğini kaydetti ve alınması gereken ifadeler olduğunu ifade etti. Sevinç, bu nedenle zanlının tahkikat amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine, Yargıç Füsun Cemaller de, verilen şahadet ışığında, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Elmas TOKAY – Kıbrıs Gazetesi

Reklamlar