İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (İzmir Bal-Göç) 17.10.2017 tarihinde düzenlediği toplantıya Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu (EBRDF) Başkanı ve İzmir Bal-Göç eski Genel Başkanı Süleyman PEHLİVANOĞLU, (EBDRF) Başkan Yardımcısı ve İzmir Bal-Göç eski Genel Başkanı Hamdi KANLIOĞLU, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Başkan vekili ve İzmir Bal-Göç eski Genel Başkanı Fahriye ERSOY her iki federasyonun İzmir Bal-Göç’ü temsilen seçilen yönetim kurulu üyeleri İzmir Bal-Göç’ün bir önceki Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe KAYAPINAR, İzmir Bal-Göç yönetim kurulunun oy birliği ile Genel Başkanlığına seçtiği BGF yönetim kurulu üyesi genç iş adamı Abdurrahim NURSOY, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Şube Başkanları ve Yöneticileri katılmıştır.

Prof. Dr. Ayşe KAYAPINAR toplantının açılış konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek Ocak ayında yapılan olağan kongrede kendisine duyulan güven ve verilen destekle genel başkanlık görevine geldiğini; ancak farklı bir şehre atandığı için görevinden ayrılmak durumunda kaldığını belirtti. Bugüne kadar yapılan etkinlik ve çalışmalarla çok büyük ivme kazanan İzmir’in, Türkiye ve Balkan camiasında saygın bir yerde ve iyi bir konumda olan İzmir BAL-GÖÇ’ün kendisinden sonra da çıtasını yükselterek, toplum içindeki saygın konumunu daha da sağlamlaştıracağına olan güvenini vurguladı. Kayapınar ayrıca ilerleyensüreçte hedeflenenlerin gerçekleştirilebilmesi için yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda oy birliği ile SayınAbdurrahimNURSOY’un İzmir BAL-GÖÇ’ünGenel Başkanlığına seçildiğiniaçıkladı.

Kısa ama verimli geçen hizmet süresince kendisini yalnız bırakmayan derneğin önceki başkanlarına, yöneticilerine ve katkı koyan iş adamlarına, iş kadınlarına dernek üyelerine teşekkür eden Kayapınar, “ne kadar becerikli olursa olsun başkan tek başına hiçbir şeydir. Başkan, kendisiyle eş güdüm içinde hareket eden bir ekiple ve yapılanlara ilgi duyan, katkı koyan üyelerle başarılı olur” ifadelerini kullandı. Uzakta olmanın gönül birliğine engel olmadığını vurgulayarak, derneğe destek olmaya devam edeceğini belirtti.

İzmir BAL-GÖÇ yönetim kurulunun 12.10.2017tarihinde yapmış olduğu toplantıda oy birliği ile Genel Başkanlık görevine seçilmiş olan, Balkan camiasının yakından tanıdığıgenç iş adamı Abdurrahim NURSOY ise konuşmasında şunları söyledi:“Sorumluluğunu aldığım bu kutsal ve özel görevin yüksek bilincinde olduğumu belirtmek isterim. Bu sorumluluğu sadece şahsın adına değil, yönetim kurulumuz ve camiamız adına üstlenmiş bulunmaktayım.İzmir BAL-GÖÇ bir dava üzerine kurulmuştur. Kriz dönemlerinde başarılı işler gerçekleştirmiştir. Birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla yıllardır etkinlikler düzenlemiş faaliyetler yapmıştır. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Bizler ister makamda olalım ister olmayalım, attığımız adımlarda ne çizgimiz ne de duruşumuz değişir. Bizim için asıl olan birliktir. Derneğimizin amaçlarını gerçekleştirmektir”.Toplantı, tüm katılımcıların başarı dileklerini sunmasıyla sona ermiştir.

 

 

İzmir Balgöç

Reklamlar