Türk erkeklerini evlenme vaadiyle dolandıran Bulgar kadınların son kurbanı 69 yaşındaki bir dede oldu. Yaşlı adama tarlalarını sattıran, 110 bin TL dolandıran 5 gelin adayı kayıplara karıştı.

evlilikTürk erkeklerini, “yanına geleceğim” diyerek, pasaport, yol masrafı, harçlık yalanıyla para isteyerek tuzağa düşüren Bulgar kadınların son kurbanı İzmir’de yaşayan çiftçi N.A oldu. Rastgele cep telefon numarası çevirip, yaşlı adama ulaşan Bulgar kadın, kurbanı N.A’ya Türkiye’ye gelmek istediğini; fakat vergi borcunu ödeyemediği için gümrükte beklediğini söyledi.

Evlilik hayali kuran 69 yaşındaki adam, kadına 15 bin lira gönderdi. Kurbanın kolay kanmasına cesaretlenen kadının 4 arkadaşı da, N.A’ya tarlalarını sattırıp 4 ay içinde 95 bin lira daha çarptı.

PARA YETMİYOR YALANI

Eşini 10 yıl önce kaybettiğini, yalnız yaşadığını belirten N.A, kendisine çok sayıda fotoğrafını da gönderen kadına inanarak 5 bin lira gönderdiğini dile getirdi. N.A, paranın yetmediğini söyleyen kadına, 10 bin lira daha gönderdiğini söyledi.

Tarlaları sattı

Yaşlı adam, yine ifadesinde, geçen zamanda Bulgaristan’dan arayan ve yine benzer vaatlerde bulunan, internette yüz yüze de görüştüğü 4 ayrı kadına daha iki tarlasını satarak, bu kez bir uluslararası havale şirketi aracılığıyla 85 bin lira gönderdiğini bildirdi.

N.A, hâlâ dolandırıldığına inanamadığını söyleyerek, gerekirse Bulgaristan’a gidip, “Bir daha görsem tanırım” dediği kadınlardan parasını geri alacağını söyledi. Hasan K, Bulgaristan’daki kadınlardan şikayetçi olmadı.

Reklamlar