Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen ve 3. düzenlenen “İzmir ve Türkçenin Güzellikleri“ Projesinin bu yılki ev sahipliğini Menderes Belediyesi yaptı.

Her yıl farklı kurum ve kuruluşların desteği ile Bulgaristan’ın farklı yerleşim merkezlerinden davet edilen çocuklar bu yıl ilçemizde misafir edildi. Çocuklar, İzmir ve çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerini düzenlenen gezilerle daha yakından tanıma fırsatı bularak ülkemiz tarihi, coğrafyası ve kültürü hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı yakaladılar.

izmir-turkce-menderesMenderes Belediyesinin tam desteği ile gerçekleşen organizasyon 11 Eylül Salı günü Görece Rumeli Meydanında düzenlenen özel bir gece ile devam etti. Geceye Mestanlı Türk Kültür, Sanat ve Etkileşim Derneği Folklor Ekibi ve Çelikler Köyü Kültür Merkezi Folklor Ekibi katıldı. Etkinlikte ayrıca geleneksel balkan türküleri şöleni yaşandı. Bulgaristan Devin kasabasında 6.sı düzenlenen Uluslararası “Nadmoştiye na duha” Müzik festivaline dernek adına katılarak üçüncülük ödülü ve Devin Belediyesi & Devin halkının özel ödülünü alan grup söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla geceye ayrı bir renk katılar.

Rumeli Meydanı’nda gerçekleştirilen “Balkan Esintileri” müzik ve halk dansları gecesi etkinliğinde başarılı performanslarıyla alkış toplayan ekipler gece sonunda Başkan Ergun ÖZGÜN’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek edindikleri yeni dostluklar ve güzel kazanımlarla ülkelerine döndüler.

Reklamlar