İtalya’nın Veneto Bölgesi’nden gelen uzmanlar Kırcaali Valiliği’nde görevli uzmanların çalışmalarıyla tanıştı. Emanuele Brusamento ve John Florio Campagnola Kırcaali’de İdari Memurları-Avrupa İşbirliğinin Anahtarı projesi kapsamında deneyim alış verişinde bulundular.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Proje, İdari Kapasitesi Operasyonel Programı kapsamında finanse edilmektedir.

Proje ortakları Pazarcık, Plovdiv, Kırcaali, Smolyan, Haskovo ve İtalya’nın Veneto Bölgesi Valiliği’ne bağlı Padua ESU Eğitim Merkezi’dir.

Konuklar, Kırcaali ziyareti sırasında insan kaynaklarına yönelik uygulamalar üzerine konuşup İtalyan deneyimini paylaştılar. Emanuele Brusamento ve John Florio Campagnola, Pazarcık, Plovdiv, Smolyan ve Haskovo şehirlerini de ziyaret ettiler.

Bundan iki hafta önce proje ortakları olan Güney Merkezi Planlama Bölgesi’nden valiliklerin temsilcileriyle Veneto Bölgesi Valiliği’nin temsilcisi arasında işbirliği niyetine yönelik bir sözleşme imzaladılar. Bu sözleşmeye göre iyi uygulamaların paylaşılması, bölgenin gelişimine dair yönetim uygulamaları tanıtımı, girişimcilerle eğitim kurumları arasındaki temaslar hakkında yardımcı olunması, ortak projeler yapımı için imkan aranılması ve kültür ve turizmin teşvik edilmesi için alış verişte bulunulması öngörülmektedir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar