İşverenler, Kırcaali Valisi Biser Nikolov ile tekstil sektöründe karşılaşılan sorun ve zorlukları konuştular. Tekstil firma sahipleri, “Bürokrasi ağır olduğu için projelerle çalışmıyoruz, eğitim kursları istemiyoruz, örneğin kesme makinesi konusunda gerçekten mali yardım görmemiz için aday olma fırsatları olmasını istiyoruz” diye izah ettiler. Bu şirketlerin her biri 100’den fazla insana iş sağlıyor.
kircaali-valisi-biser-nikolov
Görüşme bugün Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklık içerisinde Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) üyelerinin bilgilendirme ve danışmanlık yapma hakkına yönelik eğitimi kapsamında gerçekleştirildi. Görüşmede Kırcaali İş Müfettişliği Müdürü Kostadin Stratiev, KNSB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İvanka Karakoleva, KNSB uzmanları yer aldı.

İşverenler kriz ortamında sipariş anlaşması yapılması konusunda rastlanılan zorlukları paylaşarak, idari ve cezai sorumluluk alınmasına varılmaması için kontrol organlarıyla diyalog kurulmasını, ön yardım alınması, danışmanlık yapılması talebinde bulundular.
Firma yöneticileri Vali’nin tekstil sektöründe var olan sorunlar ve onların aşılması yönünde önerdikleri çözümler konusunda yazılı görüşlerini paylaşmaları teklifini kabul ettiler.

Görüşmede işsizlik, mesleki öğretim, işçilerin profesyonel yeterliliği, tekstil sektöründe kayıt dışı ekonomiyle ilgili konulara değinildi.

Reklamlar