Bulgaristan İşveren Örgütleri Derneği (AOBR ) yaptığı yazılı açıklamada Ticaret Sicili işlemleri konusunda yaşanan gerginlikten dolayı endişe duyduğunu belirtti. Yaşanan zorlukların, 2017 yılının sonunda yürürlüğe giren Ticaret Yasası’ndaki değişikliklerden kaynaklandığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hisse ve şirket devrinin engellenmesi, hükümetin ve Millet Meclisinin beyan ettikleri idari yükü azaltma çabaları hakkında şüphe uyandırıyor”.

AOBR, Ticaret Sicili işlemlerini normalleştirmek için acilen idari ve yasal mekanizmaların bulunması konusunda ısrar etmektedir. Açıklamada şöyle denildi: “Bir kez daha mevzuatta paydaşların konumları ve kapsamlı bir etki değerlendirmesi dikkate alınarak değişiklikler yapılması çağrısında bulunuyoruz”.

İşverenlerin belirttiğine göre Ticaret Yasası’ndaki değişiklikler, baskı altındaki kanun yapımının çarpıcı bir örneğidir.

Bu değişiklikler, tam ve objektif bir etki değerlendirmesi olmaksızın ve paydaşların konumları dikkate alınmaksızın yapılan mevzuat değişikliklerinin etkilerini ortaya koymaktadır.

Dernek, olumsuz görüşlerini dile getirdiklerini, ancak milletvekilleri onları dikkate almadığını hatırlattı.

AOBR’nin açıklamasında, ” Benzer şekilde birkaç yıl önce sosyal güvenlik prim ödemelerini beyan etmemenin kriminalize edilmesi kararı alınmıştı, ancak şimdiye kadar böyle bir suçtan dolayı hüküm giymiş bir işveren hakkında hiçbir bilgi yoktur. Ticaret Yasası’ndaki değişikliklerin de benzeri sonuçları olacak- faydalar belirsiz, ancak olumsuzluklar gözle görülür” diye belirtildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar