Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz İstanbul Lale Festivali süresince Emirgan Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı, çeşitli etkinliklere sahne olacak!

3 Mayıs’a kadar devam edecek festival kapsamında, bu baharda da parklarda, meydanlarda, bahçelerde, pencere önlerindeki saksılarda laleler açacak.

Dünyada bir ilk olan ve 545 bin lale kullanılacağı “Lale Halısı” da, Sultanahmet Meydanı’nda hayat bulacak.
Lale, İstanbul halkıyla bir daha ve yeniden kucaklaşıyor!

10. İstanbul Lale Festivali  kapsamında düzenlenecek birbirinden renkli etkinlikler ile İstanbullular, eski dostları lalelerle bir kez daha hasret giderecek. Festival süresince iki ana etkinlik alanında yerli müzik grupları, canlı konserlerle İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak.

Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşacak.
Fotoğraf ve resim sergileri açılacak. Kısaca İstanbullular bahara renkli ve canlı bir merhaba diyecek.

Keyifli ve renkli organizasyonların yanı sıra sportif etkinlikler de İstanbulluları bekliyor… İlkini 2013 yılında düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz İstanbul Lale Kupası ITF Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası ile laleyi sporla buluşturmaya devam ediyoruz. İstanbul bir kez daha birbirinden başarılı sporcuların mücadelelerine ev sahipliği yapacak.

Ayrıca İstanbul Lale Festivali Üniversiteler Arası Plaj Futbolu Turnuvası heyecanını da bu yıl hep birlikte yaşayacağız.

Bu yıl onuncusunu yaptığımız İstanbul Lale Festivali, “İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!” sloganıyla 2005 yılında başladı. Dokuz yılda; sergileri, sempozyumları, canlı performansları, gösterileri, ödül törenleri ile renkli bir festival yaşadık.

 

İstanbul’un lale bahçeleri…

10. İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesine kavuştu. Bu bağlamda yine sokaklarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi ve meydanlarımızı renklendiriyor; en güzel laleleri seçerek festivalimize heyecan katıyoruz.

Kentimizi  bir kültür ve sanat başkenti olarak inşa ederken, adına yakışır bir görünüme kavuşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

• Gülhane Parkı’na 86 farklı türde 1 milyon 379 bin lale diktik.

• Emirgan Korusu’na 192 farklı türde 2 milyon 800 bin lale diktik.
Koruda tüm lale türlerini görmek mümkündür.

• Yıldız Korusu’na 32 farklı türde 730 bin lale diktik.

• Soğanlı Bitkiler Parkı’na 167 farklı türde 550 bin lale diktik.
Lale, sümbül, nergis ve muskari gibi soğanlı  bitkileri lale dönemi bittikten sonra da parkımızda görmek mümkündür.

• Beykoz Korusu’na 8 farklı türde 92 bin 720 lale diktik.

• Göztepe 60. Yıl Parkı’na 161 farklı türde 1 milyon 187 bin 500 lale diktik.

• Büyük Çamlıca Korusu’na 16 farklı türde 524 bin 350  lale diktik.

• Küçük Çamlıca Korusu’na 25 farklı türde 571 bin 250 lale diktik.

• Fethipaşa Korusu’na 12 farklı türde 284 bin 408 lale diktik.

• Hıdiv Çubuklu Korusu’na 8 farklı türde 294 bin 200 lale diktik.

Lale, adını bir devre vermiş, doğu kültür ve mitolojilerinde özgün bir yere sahip özel bir çiçektir. Orta Asya’dan Anadolu’ya, kilimlerimizden tablolarımıza, bahçelerimizden parklarımıza kadar hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır.

Lale, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan şehrimizin de uluslararası platformda sembolü  haline gelmiştir.

Dünü, bugünü ve geleceğiyle lale İstanbul’dur. İstanbullu’dur.

Bu duygu ve anlayıştan hareketle geçtiğimiz son 9 yılda İstanbul’un bahçelerinde, parklarında, meydanlarında, pencere önlerindeki saksılarda milyonlarca lale açtı. Düzenlediğimiz uluslararası sempozyumlarla dünden bugüne lalenin tarihini ve yerini tartıştık, İstanbul Lalesi’ni daha iyi ve yakından tanıdık. En Güzel Lale Yarışması ile festivale sizlerin coşku ve heyecanını taşıdık. Laleyi, düzenlediğimiz sergilerle, sanat etkinlikleri kapsamında halkımızla buluşturduk.

10. İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesiyle yeniden buluşuyor. Laleler, yine sokaklarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi ve meydanlarımızı renklendiriyor.

Tarihi değerimiz lalelerle yapacağımız bu muhteşem buluşmaya tüm İstanbulluları davet ederken; bize bu zengin mirası bırakan ecdadımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Asırlar öncesinden günümüze gelen lalelerle olan keyifli yolculuğumuzun sonsuza dek sürmesini tüm yüreğimle diliyorum.

Reklamlar