İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımda daha ucuz ve temiz olan sıkıştırılmış doğalgaz dönüşümü artırmak için önemli bir ihale gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımacılıkta akaryakıta oranla çok daha ucuz ve temiz olan sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) dönüşümü arttırmak için önemli bir ihale gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin enerji sektöründeki iştiraki olan İstanbulEnerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Eyüp‘te kurulacak olan CNG istasyon ihalesi geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

İHALE SONUÇLANDI

CNG dolumuyla ilgili ihale oturumunu Global Yatırım Holding iştiraklerinden Naturelgaz A.Ş. 5 milyon 125 bin TL’lik en yüksek teklifi vererek kazandı.

ÇEVRE DOSTU YAKIT

Çevre dostu, temiz, güvenli ve ekonomik bir alternatif yakıt türü olarak dünyada ulaşım araçlarında kullanımı hızla artan CNG, ülkemizde de son yıllarda başta şehir içi toplu taşıma araçları olmak üzere yaygınlaşıyor. İhaleyi kazanan Naturelgaz şirketinden yapılan açıklamada, İstanbul‘da CNG ile çalışan 230 adet halk otobüsü olduğu veİstanbul Enerji tarafından ilki gerçekleştirilen söz konusu ihale neticesinde bu sayının artmasının beklendiği vurgulandı. Kazanılan ihale ile İstanbul‘da toplu taşımada yeni bir dönemin başladığı belirtildi.

GAZLI OTOBÜSLER GELİYOR

Yapılan açıklamada, Naturelgaz CNG ile değişecek yeni dönemde, İstanbul İett‘ye bağlı halk otobüslerinin, İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde CNG ile çalışan otobüslerin, çöp kamyonlarının, CNG ile çalışan taksilerin ve yeni nesil CNG’li araçları tercih eden İstanbulluların gaz alabilecekleri belirtildi. İstanbul Otobüs A.Ş.’nin Alibeyköy’deki garajının hemen yanına 3,5 dönüm arazi üzerine kurulacak ve ilk etapta yıllık 10 milyon m3 satış hacmine ulaşması beklenen istasyonun 2015’in 6. ayında devreye alınacağı vurgulandı. – İstanbul

İstanbul'a Gazlı Otobüsler Geliyor
Reklamlar