Av. Vildan UMUT  Özgeçmiş

Aslen Bulgaristanlı olan Vildan UMUT, 14.04.1967 yılında Dobriç ili, Kruşari ilçesi, Köseler Köyün’de dünyaya geldi.

İlk ve orta tahsilini “V.Levski” İlköğretim Okulu’nda ve lise eğitimini “D.Blagoev” Ticaret Lisesi’nin 4 yıllık eğitim sürecini tamamladığı yılın arifesinde zorunlu göç nedeniyle 1989’da sancılı ve parçalanan ailelerin feryatları ile Türkiye’ye göç etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başvuru yaptı ve imtihanı kazanarak hemen okula başladı. Üniversiteye devam ederken bir yandan da Bulgarca ve Rusça’ya gereksinim duyulan Aybay&Aybay uluslararası hukuk bürosuna kabul edildim. Aynı hukuk bürosunda staj eğitimini tamamlayarak, Aybay&Aybay hukuk bürosunun kurucusu olan Kaptan Avukat Gündüz Aybay’ın kendisine yapmış olduğu teklifini kabul ederek 1997 yılından itibaren avukatlık mesleğine Aybay&Aybay Hukuk Bürosu’nda devam etti. İkinci bir evi ve ailesi olarak gördüğü Aybay kardeşlerin, onun gibi Bulgaristan kökenli idi ve onların başarısı Vildan UMUT için bir ışık gibi yolunu aydın kılıp, çalışmalarına güç kattı. Onlarla birlikte yedi yıllık bir çalışmanın ardından, 2003 yılında kendi ofisini “Umut Hukuk Bürosu”nu kurdu.

1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılı itibarıyla İstanbul Barosuna kayıtlı avukat olarak çalışmaktadır. Kendisi gibi Bulgaristan doğumlu olan eşi Fethi Umut, İstanbul Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Fakültesinden mezun olup, mühendis olarak çalışmaktadır.

Yabancı Dil – İngilizce, Rusça, Bulgarca

Medeni hali – Evli ve bir erkek çocuğu var.

Meslek – Avukat, Noterlik

STK – Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği YK Üyesi

Reklamlar