Yeni Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Hasan Ademov, uzun süreli işsizlerin olmaması için sosyal yardım sisteminde tamamen reform yapılmasını öngörüyor. Bakan, şimdiye kadar olduğu gibi geçici istihdama karşılık değil de, okuma yazma öğretimi ve meslek eğitimi alan işsizlere sosyal yardım verilmesinin düşünüldüğünü açıkladı.

Hasan Ademov Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı
Hasan Ademov
Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı

Bakan, sosyal yardımlar çoğu hallerde eğitimsiz ve düşük eğitimli, meslek sahibi değil ve çalışma alışkanlığı edinmemiş kimselerdir ki, bu yüzden işgücü piyasasına entegre olamayanlara değil de, gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara erişmelidir” diye izah etti. Sayın Ademov’un ifadesine göre sosyal yardımlara güvenerek geçimini sağlamayı alışkanlık edinenler ancak bu şekilde bu durumdan çıkabilirler.

Ademov, işsizlik sorununa çözüm bulunmasının sadece Sosyal Politika Bakanlığı’nın yükümlülüğü değil, Ekonomi Bakanlığı’nın da bu konuda aktif çalışmalarda bulunması gerektiğini belirtti. Bakan, küçük ve orta ölçekli işletmelerin faaliyetini genişletmesine belli başlı engellerin olduğu için iş kanunlarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini paylaştı. Hasan Ademov, “Kanunların esnek istihdam uygulamaları, saatlik iş ve daha kolay işe alma ve kendine iş kurma prosedürleri garanti etmesi gerekir. Devlet iş dünyasını engellemekten vazgeçerse, baskı yapmazsa, onun tek başına sorunları halledeceğine inanıyorum” diye kaydetti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar