Bakanlığın gül üreticilerine aldığı desteği artırma kararı Ispartalı üreticileri sevindirdi. Süs bitkisi statüsünden sanayi ürünü haline gelmesiyle gül üretim merkezi Isparta, Bulgaristan’a rakip olacak.gul-icin-bulgaristana-rakip-isparta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Isparta’nın gül çiçeğini endüstri ürünü kapsamına aldı. Bakanlık mazot ve gübre desteğini gül çiçeği için yüzde 102 oranında artışla 6.90 liradan 14 liraya yükseltti. Bu desteklerden faydalanmak isteyenler 31 Aralık 2013 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il ve ilçe teşkilatlarına başvuru yapabilecek.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yağ gülünün, süs bitkilerinden çıkarılarak yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri kategorisine alınmasıyla mazot ve gübre desteğinin yüzde 102 oranında artırılmasının Isparta’ya büyük kazanç sağlayacağını söyledi. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’le birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret ettiklerini kaydeden Başdeğirmen, “Gül ve gül ürünleriyle ilgili dosya sunduk. Dosyadaki en önemli talep güldeki statü değişikliğiydi. Bu kabul edildi ve çok mutluyuz” diye konuştu.

Isparta Bulgaristan’a rakip olacak

ITSO seçimlerinden önce 3 ana konuları olduğunu ifade eden Başdeğirmen, “Bunların ilki gül ürünlerinin statüsünün değiştirilmesi sorunuydu. Süs bitkisi statüsünden çıkarılıp sanayi ürünü haline getirilmesi sözüydü. Bulgaristan gülcülükte ciddi bir rakip. Japonya’da da bunu gördük. Güçlü üretici olmamız açısından devlet desteğine kesinlikle ihtiyacımız vardı. Bakanlık gerekli değişikliği yaparak bize bildirdi” dedi.

 

Akşam

Reklamlar