Btv’ye konuk olan Savunma Bakanı Nikolay Nençev “Sadece ismi yüzünden Sayın İsmailov’un adaylığını çekmeyeceğim. Onu ben teklif ettim” dedi.
Orhan İsmailov’u kendisinin teklif ettiğini vurgulayan Savunma Bakanı “Bu şerefli insanın adaylığını çekmem için bir gerekçem yok” ifadesini kullandı.
Nençev, konuyu tartışmak için Vatansevep Cephe Koalisyonu Başkanı Valeri Simeonov’la görüşeceğini ve görüşmenin olumlu geçeceğini, Simeonov’u da ikna etmeyi başaracağını düşündüğünü belirtti.
Refromcu Blok Koalisyonunu oluşturan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’nin (HŞHP) Eski Cuma adayı ve Dosyalar Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan İsmailov hükümetin ayakta kalması için adaylığını çekmeye bile hazır olduğunu söyledi.
Nençev “İsmailov doçent, doktor – Dosyalar Komisyonu herhalde yüzlerce kez araştırmıştır – ve profesyonel” şeklinde konuştu.
“İsmailov’un iyi niyetinden şüphe etmem için bir sebep yok” diyen Nençev, HŞHP’nin Türk yanlısı bir parti olduğu algısı yaratmanın çok yanlış olduğunu kaydetti.
Bu konularda taviz vermenin tehlikeli olduğunu belirten Nençev, 1 haftadır artık İsmailov ile ilgili en ufak bir şüphesi olmadığını söyledi.
İsmailov’un Refromcu Blok’u birleştireceğini söyleyen Nençev, İsmailov’un adaylığını Başbakan Boyko Borisov’a teklif etmeden önce kendi aralarında görüştüğünü ve Reformcu Blok Milletvekillerinden Lukarski ile Kınev’in de adaylığını onayladığını açıkladı.
Nençev, Borisov’un da İsmailov’un adaylığına itiraz etmediği ifade etti.
Nençev “Buna benzer testler hükümeti tereddüte düşürüyorsa genel olarak bu, millȋ güvenliğimiz için çok tehlikeli” dedi.
Nençev, Reformcu Blok’takilerin demokrat olduğunu ve müzakereleri toplumun gözü önünde yürütmenin hoş bir şey olduğunu ve değişik Avrupa yaklaşımı arayşına girdiğini söyledi.
Nençev “Kongreler önemli, sorumluluk taşıyacak biri olmalı” şeklinde sözlerini tamamladı.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar