Bulgaristan’ın Sofya kentinde 26 Temmuz-4 Ağustos 2013 tarihleri arasında düzenlenen 22. Deaflympics Yaz Oyunları’nda (İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları) Türk sporcular 5 altın, 6 gümüş ve 10 bronz madalya kazandı.isitme-Engelliler-Yaz-Olimpiyat-Oyunlari-sofya-2013

Türk sporcuların başarılı bir turnuva çıkardıklarını belirten AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, bu başarıların AK Parti döneminde engellilerin hayata katılımlarının artırılmasına yönelik çabaların birer ürünü olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı’nın çalışmaları çerçevesinde EKM Başkanlığı olarak her hafta engelli sorunları ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Yetiş, engelli sporcuların yaşadıkları sorunları tespit ederek hızla bu sorunların çözümüne yönelik politikalar belirlediklerini, bunun sonucunda da bu tür uluslar arası turnuvalarda sporcularımızın önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Bulgaristan’ın Sofya kentinde devam etmekte olan işitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında mücadele eden tüm engelli sporcuları kutladığını belirten Yetiş, “Hayata sarılan her birey, bedensel ya da zihinsel hangi engelle karşı karşıya olsun önündeki tüm engelleri aşabiliyor. Bunun en güzel kanıtı şu anda devam etmekte olan bu olimpiyatlarda kazanılan başarılardır. AK Parti olarak engellilerimizin her alanda olduğu gibi sporda da daha başarılı olmaları için çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu çabaların sonucu olarak, şu ana kadar bu turnuvada engellilerimiz 5 Altın, 6 Gümüş ve 10 Bronz madalyanın sahibi olurken sporun birçok dalında dünya çapında başarılar gösterdiler. Türkiye olarak Deaflympics yaz oyunlarına işitme engellilerimiz damgasını vurdu. Kısaca turnuvaya imza attık. Bizlere bu gururu yaşatan tüm engelli kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

 

İHA

Reklamlar