AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, IŞİD’in baskılarından kaçan 12 Yezidi önce Türkiye’ye, yurt dışına çıkmak için de Edirne’ye geldi. Grup yürüyerek Bulgaristan’a geçtiği sırada Bulgar sınır polisince yakalandı.
Kaçaklar polis tarafından Türkiye’ye gönderildi. Ayağından yaralanan arkadaşları Dalil Murad İlyas’ı yürüyemediği için bir süre sırtında taşıyan arkadaşları daha sonra taksi çağırmak için geldikleri Edirne’de jandarma tarafından yakalandı.
Geride kalan gruptakiler jandarma tarafından bulundu. Kaçakların 2’sinin donarak öldüğü belirlendi.
İki Yezidi’nin cesedi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü. Durumu ağır olan bir kaçak ise aynı hastanede yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.
Kaçaklardan Hacı Halo, yaptığı açıklamada, IŞİD zulmünden kaçtıklarını ve Bulgaristan’da da Bulgar polisinin zulmüne yakaladıklarını iddia etti.
Pasaport ve paralarını alan Bulgar sınır polisinin kendilerin Türk sınırındaki Ahi köye kadar sürdüğünü öne süren Halo, şöyle konuştu:
“Bulgar polisi Dalil’in bacaklarını copla kırdı. Yürüyemeyince arkadaşımızı 5 kilometre sırtımızda taşıdık. Daha sonra taksi çağırmak için Edirne’ye geldiğimizde jandarma yakaladı ve teşhis için hastaneye götürdü. Dalil ve Mohammed Jalil Kadhim soğuktan donarak öldüğünü öğrendik. Mohammed Aldbess de yoğun bakımda yatıyor. Böbrekleri iflas etmiş durumda.”

Reklamlar