John Cabot Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde okuyan iki kız öğrenci ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde mastır eğitimi gören Liliya Pangelova, Kırcaali’nin Dıjdovnitsa (Yağmurlar) köyünde 17-23 Ağustos 2013 tarihlerinde yerel öyküler, geleneksel ve sanatsal uygulamalar hakkında yerinde incelemeler yapmaya başladılar. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnlara bu konuda köyün en eski ailelerine mensup çocuk, genç ve yetişkin kimseler yardımcı oluyorlar. Bu yılki KRIG Sanat Hareketi tarafından düzenlenen Avrupa Okulu’na katılanların amacı köyde sergilenecek bölge insanlarının portrelerinden ibaret sergi hazırlanmasıdır.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) 24 yaşındaki Diane Roam, Makedonya’dan Kirila Tsvetkova ve Bulgaristan’dan Liliya Pangelova köyde Doğup Büyüdüğümüz Yerin Gizli Kaynaklarını Sunmak İçin Yerel Araştırmaları Nasıl Kullanalım konulu inceleme yapıyorlar.

KRIG Sanat Hareketi’nin Dıjdovnitsa’da 24-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği yaz programına Bulgaristan’dan 10 ressam, senaryocu ve Kırcaali’de Sanat Galerisi’nde gösterilecek sergileriyle Edirne’den iki ressam konuk katılacak. 1-7 Eylül tarihlerinde köyde düzenlenecek olan Terlik Festivali esnasında KRIG ekibinde yer alan Dıjdovnitsa’dan çocuk ve gençler köyü adeta galeriye dönüştürecekler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar