soylu ile ilgili görsel sonucu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün Türkiye terörle mücadele ediyor ama bir şeyle daha mücadele ediyor. Kalkınmayı, zenginliği, yaşam standardını, her türlü zenginliği en yüksek noktaya getirmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyor.” dedi.

Türkiye’nin son 300 yılın en güçlü döneminde olduğuna dikkati çeken Soylu, benzin kuyruklarından ayaklara giyilen lastiklere, havalimanlarından alınacak bir biletin bir aylık maaştan fazla olduğu, alınan borçlarla emekli maaşlarının ödendiği günlerden bugüne geldiklerini anlattı.

“Çok faktörlü süreçlerle karşı karşıyayız”

Soylu, bugün artık Türkiye‘nin hedeflerinin olduğunu, aynı zamanda bu hedeflere ulaşmasını istemeyen kesimlerin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Avrupa’dan 10 yaş daha düşük nüfusumuz var. İnsan kaynağımızı kuvvetli, rekabet edebilir duruma getirmek için her yerde üniversiteler açıyoruz. Böyle yakalansak bilin ki pestilimizi çıkarırlardı. Üzerimizden geçer arkalarına bile bakmazlardı. Terörle mücadele ediyoruz. İsrail‘den insansız hava uçağını istiyoruz. Bozuluyor, bunu göndermiyorlar. Böyle yakalansak, kendi atak helikopterimizi yapmamış olsaydık, ne olurdu. Her vatandaşımızın hastaneye gittiğinde gün boyunca kuyrukta beklediği, insanların sırtında anne babalarını doktora götürmeye çalıştıkları günleri yaşadık. Çocuklarımız kendi dilini, gelenek ve göreneklerini kimsenin baskısı altında kalmadan öğreniyor. Toplumun bütün kesimlerinin lime lime edildiği durumda bunlarla karşılaşmış olsaydık ne olurdu? Bugün Türkiye terörle mücadele ediyor ama bir şeyle daha mücadele ediyor. Kalkınmayı, zenginliği, yaşam standardını, her türlü zenginliği en yüksek noktaya getirmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Çok faktörlü süreçlerle karşı karşıyayız ve bunlarla mücadele ederken elimizdeki avantajları en üst düzeyde kullanıyoruz.”

Osmanlı-Rus harbinden sonra insanların zorla Türkiye‘ye göç ettirildiğini ve bu insanların ülkenin her yerinde yaşamına devam ettiğini kaydeden Soylu, Anadolu coğrafyasındaki insanların hiçbir zaman onlara sırtını dönmediğini vurguladı.

Soylu, o dönemde yaşanan olayların anlatıldığı bir kitabı okuduğunda insanlığın bu hale gelebileceğini hiçbir zaman düşünmediğini aktararak, şöyle devam etti:

“Eski Zara müftüsünün anılarında Bulgaristan‘da yıllarca yan yana yaşayan komşuların, çocuklarını birbirlerine emanet edenlerin nasıl onları ihbar ederek öldürülmelerine sebebiyet verdiklerini okuduğumda ‘Allah’ım bu nasıl bir insanlık’ demiştim. O zaman bu coğrafyanın nasıl emin bir coğrafya olduğunu bir kez daha anladım. 15 Temmuz’da da aslında o insanlığından sıyrılmış, hayvandan daha aşağı uslupla, karakterle helikopterlerden suçsuz silahsız insanları öldürenlerle, Bulgaristan‘da sadece Müslüman oldukları için komşularını katlettirmeye çalışanlar arasında hiçbir fark yok. O zaman da sınava tabi tutulduk ve onlara sırtımızı dönmedik. 1950 Menderes başbakanlığı sonrasında birçok ülkeden kim gelmişse evini, bağını varlığını bırakarak geldiklerinde kimse onlara sırtını dönmedi. Peşmergeler Saddam zulmünden sınırımıza geldiğinde bir insanlık sınavından daha başarıyla çıktık. Batı gibi, üç beş kuruşun hesabını hiçbir zaman yapmadık. Bu bize inancımızın, değerlerimizin en önemli sonucu olarak bu coğrafyada durmaktadır. PKK, DEAŞ, FETÖ, 28 Şubat, bize ısmarladıkları televizyon dizileri bunu bizden alamadı. Ezanımızın, bayrağımızın altında bu milletin bir evladı olarak durduk ve durmaya devam ediyoruz.”

“Bizim bir çiçeğe, dağa baktığımızda ne hissettiğimizi batı anlayamaz”

Bu coğrafyadaki milletin kardeşliğinin bugüne dayanmadığını, asırlarca yıl öncesinden geldiğini aktaran Soylu, “Batı da dünya da anlayamaz birbirimize olan sevgimizi, birlikteliğimizi. Bizim bir çiçeğe, dağa baktığımızda ne hissettiğimizi batı anlayamaz. Biz aynı zamanda kardeşlik hukukunun ne olduğunu bilen bir milletiz. Bu ezanlar bu ülkede boşuna okunmuyor. Zannetiler, gençlerimiz o ezandan bağımsız büyüyor. Mezhebinden kökünden yoksun yetişiyor sandılar. 15 Temmuz’da okunan selaları onlar da duydular ve bu milletin evladı olduklarını bir kez daha ortaya koydular.” diye konuştu.

“Biz dünyaya bayrak sallıyoruz”

Yurt dışı organizasyonlara, ülke üzerinden planlar yapanlara boyun eğen bir ülke olmadıklarını kaydeden Bakan Soylu, “Coğrafyamızın ahlakı, kültürü, inancı budur” diyen bir ülke haline geldiklerini ifade etti.

 

Reklamlar