Kırcaali’deki Çayka Anaokulu 3-7 yaş arası çocuklar için yeni bir çocuk oyun alanına sahip oldu. Yapılan yeni çocuk oyun alanı Hüsniye Kyaşif Vakfının maddi desteğiyle yapıldı.

Sibel Kyaşif ve Kyaşif Kyaşif Vakfının temsilcileri tarafından teslim edilen bağış çocuklar, öğretmenler ve anaokulu müdürü Fatme Mustafa tarafından kabul edildi. Açılış törenine, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve yardımcısı Veselina Tihomirova katıldı.

Belediye başkanı, açılış konuşmasında, “Çocuklar Bizim Geleceğimizdir” ifadesinin içeriği sadece kurumların çabalarıyla değil, aynı zamanda ebeveynlerin, vatandaşların, işletmelerin çabalarıyla da dolu olması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Azis, “Hüsniye Kyaşif Vakfına yapmış oldukları bağış ve ilgilerinden dolayı bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Eminim ki, yapmış oldukları bu jest yardım etmek isteyen başka kişiler tarafından görülüp örnek alınacaktır. Herkesin oyun alanı yapmasını veya onarımını beklemiyoruz. Ebeveynlerden ve toplum temsilcilerinden daha fazla aktif olmalarını bekliyoruz. Yapacakları bağış kitap, oyuncak veya maddi durumu olmayan ailelerin çocuklarının anaokulu ücretlerini karşılayarak türden olabilir. Bütün bunlar çocukların iyiliği ve mutlu çocukluk dönemi geçirmelerine yararı olacak” diye belirtti.

Vakıf temsilcilerinden Sibel Kyaşif, çocuk oyun alanının yapım sürecinde anaokulu ekibi ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sibel Kyaşif, “En önemli şey çocuklardır. Bir şekilde herkes az veya çok onların daha sağlıklı ve güzel ortamda büyümelerine katkı sağlayabilir” dedi.

Çocuk oyun alanının açılışından sonra, çocukları okul öncesi gruptan birinci sınıfta göndermeye yönelik tören düzenlendi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar