Son günlerde, özellikle de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Bulgaristan ziyareti sırasında ve sonrasında Bulgar medyası AK partiye yönelik eleştirilerin dozunu yükseltti. Aslında Bulgar medyasının bir kısmı desek daha yerinde olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisine yönelik eleştirilerde lokomotif görevini Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) milletvekili Delyan Peevski’nin sahibi olduğu medya kuruluşları görüyor. Aşırı sağ milliyetçi siyasi oluşumlara bağlı çalışan medya kuruluşlarını saymıyorum çünkü onların yayın çizgisi sabit. 

Nahit Doğu
Nahit Doğu

Sabit olmayan ise HÖH milletvekilinin medyaları.

Delyan Peevski’ye ait medya organları, aralıksız Erdoğan ve iktidardaki AK partiye yönelik eleştiri bombardımanına devam ediyor.
Söz konusu medyalar, Arefe günü Bulgaristan Başmüftülüğü’nün düzenlediği ve Bekir Bozdağ’ın da konuk olduğu iftara Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in katılmasını hainlikle eşdeğer tuttu. Plevneliev’e yönelik eleştirilerin dozu çirkinlik sınırına kadar vardı.
Bu yayınlardaki bilgi saptırmaları nedeniyle Türk Büyükelçisi İsmail Aramaz Dışişlerine bile çağrıldı durumu netleştirmek için.
Son olarak, Peevski’nin televizyonlarının Genel Yayın Yönetmeni Nikolai Barekov, Başbakan Erdoğan’a görüntülü mesaj gönderdi. Mesaj Barekov’un kişisel sitesinin yanı sıra Peevski’nin yazılı ve görsel medyalarında geniş şekilde yer aldı.
Barekov, Erdoğan’a yönelttiği mesajında Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve GERB lideri Boyko Borisov’un uluslar arası seviyede siyasetçi olmadıklarını, bu nedenle de Türkiye’den gelen  politikacıların bu durumu kötüye kullanmamalarını istedi. Nedeni de ülkesi Bulgaristan’ın aşağılanıyor olmasıymış…
Böyle bir çağrıyı alışageldiğimiz herhangi bir aşırı milliyetçi popülist siyasi oluşumun lideri değil, bir gazeteci yapıyor.
Bir gazeteci kendi ülkesinin cumhurbaşkanına seviyesiz diyerek başka bir ülkenin başbakanına şikayet ediyor. Gerisini siz düşünün…
Halbuki daha birkaç ay öncesine kadar aynı gazeteci Boyko Borisov ve partisi GERB’i göklere çıkartıyordu.
HÖH milletvekili Delyan Peevski’nin adamı daldan dala atlayarak, Erdoğan’a gönderdiği mesajında, Türkiye’nin 1925 yılında Trakya’dan göç eden Bulgarlar için Bulgaristan’a 10 milyar dolar borçlu olduğunu hatırlatmak istediğini söylüyor. Sanki HÖH milletvekilinin medyası değilde, ATAKA partisinin lideri Volen Siderov konuşuyor. HÖH ve ATAKA’nın aynı hükümetin parçası olduğunu unutmamak lazım.
Bunlar fotoğrafın bir parçası sadece. Peevski’nin gazetesi, haber sitesi ve televizyonlarında Erdoğan’a yönelik eleştirilerin sınırı durmadan genişliyor.
Söyleyen söylemiş bilginin kaynağına ulaşmak istiyorsan ya kadını ya da parayı takip edeceksin diye.
Bu durumda parayı takip ediyoruz.
Peevski’yi milletvekili yapan ve meclis koltuğunda tutan HÖH’ün Fahri Başkanı Ahmed Doğan’dan başkası değil.
Doğan’ı Ankara’nın defterinden silen ve HÖH’ün başkanlık koltuğunu bırakmasını sağlayan kim?
Recep Tayip Erdoğan’dan başkası değil…

Son günlerde Bulgaristan medyasının tamamını olmasa da önemli bir bölümünü elinde tutan HÖH milletvekili Delyan Peevski, Ahmed Doğan’ın Erdoğan intikamına aracı oluyor sadece.

Reklamlar