Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Eski Milletvekili Necmi Ali’nin yeni Savunma Bakanı Yardımcısı olması, yeni Eğitim Bakanı Yardımcısı ise Mukaddes Nalbant’ın olması bekleniyor.

dps-hoh-logoBürhan Abazov, HÖH partisinin Tarım Bakanı Yardımcısı için favori adayı. Abazov, Simeon Sakskoburgotski ve Sergey Stanişev hükümetlerinde de bu görevde bulunmuştu. Başbakan Plamen Oreşarski’ye gönderdikleri açık mektupta bir grup vatandaş, Bürhan Abazov’un Tarım ve Gıda Bakanı Yardımcısı görevine gelmesine karşı çıktıklarını belirtiyorlar. Bu sebepten dolayı Oreşarski, Abazov’un adaylığından vazgeçip HÖH partisinden başka bir aday göstermesini isteyebilir. Böyle bir durumda uzun yıllardır milletvekillilik yapan tarım uzmanı Ünal Tasim’in bu görevi alması için büyük şansı var.

Basına sızan bilgilere göre HÖH partisinden iki milletvekili Millet Meclisi’nden ayrılıp vali görevini üstlenecekler. Söz konusu milletvekillerinden biri Mehmet Ataman. O, bir uzman olarak Haskovo Valisi görevine için aday gösterildi. Diğeri ise Emil İvanov. O, tekrar Sofya Valisi olabilir. 42. Millet Meclisi’ne giremeyen Eski HÖH Milletvekili Musa Palev’in Blagoevgrad (Yukarı Cuma) Vali Yardımcısı olacağı konuşuluyor. Tırgovişte (Eki Cuma) Vali Yardımcısı görevine HÖH Popovo İlçe Teşkilatı Başkanı Emel Rasimova’nın getirileceği söyleniyor.

Reklamlar