Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Haklar ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan’ın ihracının ardından 3 vekilin daha partiden istifa ettikleri bildirildi.
Bulgar basının haberine göre Ahmed Şabanali, Hüseyin Hafızov ve Aydoğan Ali, mecliste bağımsız milletvekili olarak görevlerine devam edecek. Kırcali’de açıklama yapan Hafızov, Mestan’ın ihracının haksız olduğunu ve tabanın görüşlerini yansıtmadığını söyledi. Hafızov, partide istifaların arkasının gelebileceğini de iddia etti.
Önceki gün HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan‘ın evinde toplanan HÖH Merkez Konseyi, Mestan’ı görevden almış ve partiyle ilişkisini kesmişti.
Lütvi Mestan’ın Türkiye‘nin hava sahasında düşürülen Rus uçağıyla ilgili parlamentoda okuduğu bildiriyi ‘gaf’ olarak nitelendiren Ahmet Doğan, bu sebeple Mestan’ın ihraç edilmesini sağlamıştı.
Partinin 240 üyeli parlamentoda 36 sandalyesi bulunuyordu. İhraç ve istifalarla bu sayısı 32’ye düştü.

MESTAN AİLESİNİ TEHLİKEDE GÖRDÜĞÜ İÇİN TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE GİTMİŞ

Hayat neyi getireceğini gerçekten bilmiyor. 2011 yılında herhalde Moskovaya güvenerek Bulgaristan Parlamentosundan OSMANLI SOY KIRIM YAPTI diye imza atan Mestan’ın haline acımamak mümkün mü. O sebepte Atalarımız neyim deme ne olacağım de diye atasözümüzün ne kadar isabetli oldu ortada.
Lütvi Mestan ihraç kararının ardından ailesinin ve kendisinin güvenliği ile ilgili konuları organize etmek için Türk Büyükelçiliği’ne kısa bir ziyaret yaptığını doğruladı. Mestan, kimlerden gelecek bir tehdide karşı bu adımı attığı sorusu üzerine ise bu konulara cevap vermek için erken olduğunu söylemekle yetindi.
Lütvi Mestan, yeni bir parti kuracağı yönündeki söylentilerin hatırlatılması üzerine ise seçmenlerle yeni bir diyalog başlattıklarını ve kuracağı yakın temasların ardından karar vereceğini dile getirdi.

Reklamlar