DPS/HÖH MERKEZ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ, MİLLETVEKİLLERİ
1984 yılı Bulgaristan’da Türk halkı haklarını savunmak için ayaklandı sokaklara indi. Türk halkı öldürüldü. Mahpuslara tıkıldı. Belene adasına kapatıldı. Sürgüne gönderildi. Binlercesi işten atıldı. Sonunda bir milyona yakın Türk doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldı. Türk halkı Bulgaristan parlamentosuna hükümet ortağı olabilmeleri, sorunlarını çözmek için 25 yıldır milletvekilleri göndermek için koşulsuz DPS/HÖH harekâtına oy vermekte. ismet-topaloglu
AB kanunları çerçevesinde seçme ve seçilme hariç Bulgaristan Türkleri ve Pomak Müslümanların ne gibi kazanımları oldu? Sizlere DPS/HÖH yöneticileri ve milletvekillerine Türk ve Pomak Müslüman azınlıkların 25 yıldır çözülemeyen sorunlarını sizlere hatırlatmak isteriz.

Bulgaristan’da siyasi partiler tarafından DPS/HÖH dahil parlamentoda konsensüs ile kabul
edilen son anayasasında Türk azınlığı çıkarılmasına niye onay verdiniz?

DPS/HÖH yönetimi ülkede ikamet eden Türklerin çocuklarına anadilini okullarda
zorunlu olarak okuyabilmelerini sağlayabildiniz mi?

Ülke çapında Türkçe yazılı, görsel yayın yapan medya sağlayabildiniz mi?
Var olan Türk tiyatrolarının kapatılmalarını engelleyebildiniz mi?
Zorunlu verilen Bulgar, Slav isimleri nüfuz kütüklerinden sildirtmeyi başarabildiniz mi?
Bulgaristan’da yetişen Müslüman çocuklarına din dersi almalarını niye sağlamadınız?
Türklerin ve Pomak Müslümanların yoğun olarak ikamet ettikleri bölgelerde hayatta kalmaları ve doğdukları toprakları açlık sebebiyle terk etmemek için tedbirler hangi sebeplerle alınmadı?
Asimilasyon politikasına karşı gelip şehit edilen şehitlerin, cezaevlerinde yatanların, Belene adasında sürgüne gönderilen binlerce işinden edilen Türklerin tazminatlarını sınır dışı edilenlerin soysa haklarını alabilmeleri için çalışmalar niye yapılmadı?
Dinsiz, yarım yamalak Türkçe konuşan Bulgaristan Türk gençliğini bu durumdan kurtarmak için
neden çalışmalar yapılmıyor?
DPS/HÖH teşkilatı yönetiminde ve kadrolarında barınan eski DS ajanlarını uzaklaştırılmak için niye çalışılmalar yapılmadı?
Kilisenin çanları kulak zarlarını patlatırcasına çalarken neden cami minaresinden yükselen ezan sesini duyulmayacak seviyeye getirmesine çözüm aranmıyor?
Ulusal Bulgar Televizyonunda on dakika Türkçe haber okunmasıyla var olan sorunlar çözüldü mü?
Sayın DPS/HÖH MYK üyeleri ve milletvekilleri,
25 yıldır Bulgaristan devleti tarafından kabul edilmeyen Türk ve Müslüman Pomak azınlıkları koşulsuz sizlere destek vermiştir. 4 dönem hükümet ortağı oldunuz. Önemli bakanlılar yönettiniz. Buna rağmen var olan sorunları çözmek için hiçbir gayret göstermediniz.  Yıllardır parlamentoda azınlığız olayın arkasına saklandınız.
Bulgaristan’da ve yurt ışından ikamet eden Türk ve Pomak Müslümanları sizden umudunu kesmiş bulunmaktalar. Bulgaristan vatandaşları olarak 25 yıldır görev alan DPS/HÖH Merkez Yürütme Kurulun DS dosyalı üyelerini ve milletvekillerini halk onaylamıyor yerlerine kimselere tabi olmayan gençler arzu ediliyor. Bundan dolayı milletvekili adaylarını parti başkanı değil halk tarafından belirlenmesi tercih ediliyor. Sizlere 25 yıl daha oy verilse Türklerin ve Pomak Müslümanların kaderlerinde ne değişecek? 05.Ekim 2014 yılında Bulgaristan’da gerçekleşecek olan parlamento seçimlerinde sizler DPS/HÖH yöneticileri ve Milletvekilleri, hangi gerekçeyle Türklerden ve Pomak Müslümanlarından oy isteyeceksiniz.

İsmet Topaloğlu

Reklamlar