Bulgaristan’da artan ırkçı saldırıların ardından üyelerinin büyük bir bölümünü Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH), parlamentoda grubu bulunan diğer siyasi partilere çağrı yaparak, yabancı düşmanlığını, etnik ve dini hoşgörüsüzlüğü kınamalarını istedi.dps-hoh-logo

HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan, meclis kürsüsünden yaptığı çağrıda “Siyasi partilerin Parlamento gruplarına şiddet olaylarına karşı net tutum belirlemeleri, üye ve sempatizanlarına etnik ve dini höşgörüsüzlükten uzak durmaları konusunda çağrı yapmaları için sesleniyorum” dedi.

Sofya’da geçen hafta beş kişilik ırkçı bir çetenin saldırısına uğrayan ve hala hastanede tedavi altında bulunan Metin adındaki Türk kökenli gencin hastanede ziyaret ettiğini belirten Mestan, “Yüzü tanınmayacak hale getirilmiş. Şu anda hayatı için mücadele veriyor. Ailesinin yüzüne yansıyan trajediyi gördüm. Metin, Bulgar toplumundaki etnik ve dini temele dayalı nefretin kurbanıdır” diye konuştu.

Kendi partisinin üye ve destekçilerine de seslenen Mestan, şiddet ve provokasyonlara, ilgili devlet kurumlarına müracaat etmek dışında herhangi bir cevap vermemeleri konusunda uyarıda bulundu. Mestan, etnik ve dini gerekçelere dayalı suçların cezasız kalması durumunda şiddetin tırmanacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

 

AA

Reklamlar