Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) milletvekilleri Erdinç Hayrullah ve Mustafa Ahmet, her pazartesi günü Kırcaali ilinde vatandaşlarla görüşüyorlar. Bugün milletvekililer, HÖH partisinin Kırcaali Emniyet Müdürlüğü binası yanında bulunan kulübünde vatandaşlarla açık diyaloga başladı. Görüşmeler saat 10.00’dan itibaren gerçekleştirilecek. Gelecek haftalarda Sayın Hayrullah ile Sayın Ahmet, diğer Kırcaali ili ilçelerinde de görüşme günleri ilan edecekler.

hoh-kircaali-milletvekilleri-vatandaslari-dinliyorHÖH Kırcaali İlçe Teşkilatı Başkanı Muharrem Muharrem, parti temsilcilerinin seçim kampanyası sırasında halka söz verdikleri üzere sorunlarına kulak verilmesi olduğunu söyledi. Onun dışında bugünkü görüşmelerde HÖH Gençlik Kolları Kırcaali İl teşkilatı Başkanı Bayram Bayram da yer aldı.

Erdinç Hayrullah, “Seçmenlerimizin bize verdiği güveni haklı çıkarmak bizim için son derece önemlidir. Eski Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı olarak bölgede var olan problemleri biliyorum. Plamen Oreşarski’nin başta bulunduğu teknokratlar hükümeti elektriğin fiyatının ucuzlaması, çocuk büyütmek için verilen annelik parasının, birinci sınıf öğrencilerine sağlanan yardım parasının arttırılması gibi sosyal önlemlerden bazılarını gerçekleştirdi” dedi. Momçilgrad’ın eski Belediye Başkanı, kasaba halkının yaşam kalitesini yükseltecek olan atıksu arıtma tesisinin kurulmasından memnun olduğunu ifade etti. Sayın Hayrullah, Kırcaali ilindeki diğer ilçelerde de atıksu arıtma tesisi kurulması projelerini gerçekleştirmelerini umuyorum” diye sözlerine ekledi.

Mustafa Ahmet, “Son 4 yılda idare kurumlarının uyguladığı baskıdan küçük ve orta ölçekli firmaları kurtarmalıyız ve yatırım yapılması için daha uygun ortam yaratmalıyız. Bölgede yeni iş yerleri açılması için stratejik yatırımcılara ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Milletvekilinin ifadesine göre Gorna Arda Baraj Sistemi kurulmasına biran evvel başlanılmalı ve bölge ekonomisine yardımcı olunması ve yeni iş yerleri açılması için yerel şirketler bu projenin uygulanmasında yer almalıdır.

Parlamento’da Spor Komisyonu Üyesi olan genç milletvekili, Kırcaali’deki Arpezos Spor Kompleksi’nin yeniden yapılandırılmasının öncelik olduğunu belirtti.
Mustafa Ahmet, hükümetin uzak, dağlık ve yarı dağlık bölgelerde bulunan hastanelerin korunmasına yönelik yasa tasarısı hazırladığını açıkladı.

Kırcaali Haber

Reklamlar