Kırcaali’de Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Gençlik Kolları Başkanı İlhan Küçük, “Gençler siyasi amaç taşımayan her bir Bulgaristan vatandaşın protesto eylemlerini saygıyla karşılıyor. GERB partisinin üniversitelilerin protestosuna katıldıkları an gerçekçiliğini yitirdi” diye kaydetti. İlhan Küçük, Yardımcısı Ayhan Etem ile birlikte Kırcaali’de HÖH Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulunun oturumuna katıldılar. Burada tekrar siyasi partilerin siyasi tartışmayı üniversitelere taşımamaları çağrısında bulunuldu. hoh-genclik-kollari-bask-kircaalide

Gençler foruma büyük ilgi gösterdi, aralarında partinin üye ve sempatizanları da vardı.

Forumda resmi konuk olarak Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Kırcaali Vali Yardımcısı Musa Yusuf ve Milletvekili Erdinç Hayrullah hazır bulundular.

Küçük, “Boyko Borisov, sadece tekrar iktidara gelmeyi hedefleyerek, üniversitelilerin protestosunun başına geçmeye çalıştı. Onu bu tür her bir çabası başarısızlıkla sonuçlanıyor, fakat daha kötüsü bu şekilde demokrasiyi yok ediyor” diye vurguladı.

HÖH Gençlik Kolları Başkanı, artık örgütün üyelerinin 23 bini aştığını, onların yüzde 80’den fazlasının yüksek eğitimli olduğunu kaydetti. Küçük, “Bugün demokrasi bizi başka tür zorluklarla karşı karşıya getiriyor. Biz en büyük gençlik teşkilatı olacağımızı iddia ettik. Bugün bu sadece Bulgaristan’da değil, Avrupa’da da bir gerçek. En hazırlıklı gençlik partisi olacağımızı da iddia ettik. Bu da bir gerçek olacak. Mademki Kırcaali’nin Vali Yardımcısı, 30 yaşında bir genç, gururlanmak için yeterli derecede sebebimiz var. Şimdi en duyarlı teşkilat olma zamanı geldi. İvan ile İlhan, her ne kadar farklı olsa da, kendilerini eşit hissetmeliler” diye belirtti.

HÖH Gençlik Kolları Başkanı İlhan Küçük, “HÖH partisindeki gençler, Kırcaali ve Bulgaristan’a olan sorumluluklarının farkındalar ve genç girişimciliği teşvik ederek, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi yolunda çalışacaklar. Biz, ülkede ekonomik kriz olduğu için siyasi hükümete ihtiyaç duymuyoruz, çalışan hükümet olmasını arzu ediyoruz. Bulgaristan vatandaşlarının gündeminde protestolar olmamalı ve bu yüzden siyasi partiler sosyal ve ekonomi sorunlara çözüm konusunda odaklanmalılar” diye yorumladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar