Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar- Kitaroviç bugün Bulgaristan’ı resmi ziyarete geldi. Kitaroviç  Sofya’da askeri törenle karşılandı.

Hırvat Cumhurbaşkanı Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Radev ile görüşmede, Bulgaristan ve Hırvatistan’ın diyaloğun yoğunlaşması için çalışılacağı ve bölge ülkeleri arasında ulaşım, enerji ve dijital alanda daha büyük bağlılık konusunda uzlaşıya vardı.

“Skripal” vakasının da ele alındığı görüşmede, Rumen Radev Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanı olarak dengeleyici ve diyalog yanlısı politika izlemekle yükümlü olduğunu, Rusya’ya karşı adımlar atmadan önce, açık ve somut delillerin olması gerektiğini vurguladı.

Ziyarette, ikili ilişkiler, ticaret hacminin büyümesi, ekonomik ilişkileri genişletme, eğitim, bilim, teknoloji ve kültür alanında temasları arttırmak gibi konulara ağırlık verilecek. Uluslararası gündem de temaslarda ele alınacak.

Güneydoğu Avrupa’da bölgesel işbirliği, Batı Balkan ülkelerinin AB üyelik hedefleri ve 2020 yılında Hurvatistan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı ile ilgili konular masaya yatırılacak.

 

BNR

Reklamlar