Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da ilk teravih namazı kılındı. Bulgaristan Müslümanları Başmütüsü Mustafa Aliş Haci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bulgaristan büyük bir mutlulukla ramazana giriyor. Gençlerimizin cemaate katılımına bakılırsa her geçen yıl dine, ibadete ilgisinin daha da arttığını görüyoruz” dedi.

mustafa-alis-haci-bas-muftuSofya’da tek cami olan Banya Başı Camisi’nin tadilatta olmasına rağmen “cemaatin akın akın geldiğini” belirten Haci, “Bu cami yetersiz yine de ikinci bir cami olana kadar ibadetimizi burada yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kısa sürede Sofya’da ikinci bir caminin kurulabileceğine inandığını kaydeden Haci, “Ramazan dolayısıyla Bulgaristan’da ve Türkiye’deki kardeşlerimizi tebrik etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

İlk teravih namazına katılan Sofya Bölge Müftüsü Mustafa İzbiştali de dünyadaki tüm Müslümanlara aynı sevinci yaşatan ramazan dolayısıyla heyecan duyduğunu söyledi.

İzbiştali, “Nüfusu 1,5 milyon olan başkent Sofya’da sürekli yaşayan en az 70 bin Müslüman’ın bir camide namaz kılabiliyor olması üzüntü verici bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Sofya’nın tarihi merkezinde bulunan Banya Başı Camisi’nin avlusunda başmüftülük cemaate düzenli olarak iftar vermeye başlayacak.

Reklamlar