Bulgaristan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu Kırcaali Şube Başkanı ve Meatsa şirketi sahibi Müh. Fahri İdriz’in bölgede 20 cami ve mesçidin onarılması için mali destek sağladığı açıklandı. Ayrıca örneğin Alkaya (Krayno Selo), Otmanköy (Rezbartsi), Elciler (Jinzifovo), Memele (Nenkovo), (Kışla Arası) Makedontsi, Şeremetler (Kobilyane), Çelikler (Çilik), Duranlar (Sipey) köyleri gibi 12 muhtarlık ve 16 yerleşim yerinde bulunan ibadet binalarının komple doğramalarının yenilendiği anlaşıldı. 
fahri-idriz-kircaalide-20-cami-onardi
Müh. Fahri İdriz, bununla ilgili Meatsa restoranına davet ettiği Kırcaali İlçesi’nden muhtar ve vekillerine, “1933 yılında çekilmiş siyah beyaz bir fotoğrafta bir kalabalığın “Kilise, okul ve toplum merkezleri istiyoruz” yazılı pankartlar kaldırdığını gördüm. Bu çok dikkatimi çekti. O zamanki eski Kırcaali’de insanlar açdeğillermiş ve hayatından memnunmuşlar. Hiçbir şeyden ihtiyaçları yokmuş, fakat manevi gıda istiyorlarmış. Bundan etkilenerek, bölge insanının manevi ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olmaya karar verdim” diye izah etti.

Tuzluk (Solişte) köyü muhtarı Yakup Mestan, “Son zamanlarda çok şeyler yaptık. Müh. Fahri İdriz, daima bize yardım etti ve bizler de bu konuda ona güveniyoruz” dedi. Meatsa şirketinin Tuzluk Camisi’nin kapı ve pencere doğramalarının tamamen yenilediği belli oldu.

Muhtar, “Bir gün Müh. İdriz’in restoranında oturuyorduk. O, bizim yanımıza gelerek, köydeki insanlara faydalı olabilmek için ne yapması gerektiğini sordu. Yani neye ihtiyacımız olduğunu sordu. Böylece söz verdiği her şeyi yerine getirdi. Bizim mali imkanımız olmadığı için yapamadığımız çok sayıda cami ve mescitler onarıldı. Sadece bunlarla da kalmadı. Beton, kum getirdi bize, hatta Büyükdere (Nevestino) baraj bendi için çakıl bile sağladı” diye paylaştı.

İş adamı, “Bu yardımın bana kaça mal olduğunu söyleyemem ve söylemek istemiyorum. İyilik yaptığım zaman dinim bana övünmeme izin vermiyor. Her şeyi candan yürekten yapıyorum. Biri bana karşı kıskançlık hissetse bile, kıskançlık harikalar yaratıyor. Birileri bu duyguyu taşıyorsa, inşallah bölge için iyi bir şeyler yapmalarına sebep olur. Bence iş adamları elde ettikleri kazancın bir kısmının Doğu Rodoplar’daki insanların maddi durumunun daha iyi olmasına yönelik harcanması politikası gütmeleri gerekir” diye ileri sürdü.

Fahri İdriz’in ifadesine göre dinimize doğru yürürsek ve gücümüze inanırsak, hayatımız değişecek ve daha kaliteli olacak. Anlaşarak yaşama, nedenini bile bilmeden savaşarak yaşamaktan daha kolay. İş adamı, Kırcaali bölgesinde dahi herkesin yaşadığı kriz ve zor anların ancak birleştirici ruh ve ortak çabalarla üstesinden gelineceğine inanıyor.

Müh. İdriz, ibadet binalarının onarım çalışmaları sırasında yardımını esirgemeyen muhtar ve vekillerine teşekkür etmeyi unutmadı. İleride karşılaştıkları her hangi bir sorunun çözümüne Meatsa şirketi personelinin ve bizzat kendinin daima yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar