Haskovo bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından 1000 kişi evsiz kaldı. Cuma ve cumartesi günü yaşanan sağanak yağışta metrekareye 120 litre yağmur düştü. Sel suları iki barajı yıkarken bir nehrin taşmasına yol açtı. Bunun sonucu olarak yüzlerce ev sular altında kalırken Dimitrovgrad’ın Stransko köyünün selden en çok etkilenen yerleşim yeri olduğu belirtildi.haskovo-sel

Burgas’da meydana gelen sel sonucu üç kişi hayatını kaybetti. Rosenska nehrinin taşması sonucu araçları içinde suya kapılan iki kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler için Pazartesi günü yas günü ilan edildi. Burgas’ın balıkçı şehri Çengene’de de durumun ciddi boyutta olduğu aktarıldı. Çengene’de bir ev tamamen suya gömülürken 80 evde sular altında kaldı, 50 balıkçı teknesi de hasar gördü. Burgas’ın Pobeda ve Akatsiite mahalleri de sular altında kaldı.

İtfaiye ve Sivil Savunma Müdürü Nikolay Nikolov, ülke genelinde kritik durumda olan bir bölgenin veya tehlike arzeden herhangi bir barajın bulunmadığını, herşeyin gözlem altında olduğunu söyledi. Nikolov, şu anda evlerinden tahliye edilen kişilere gıda, su ve ilaç ulaştırılmasının öncelik oluşturduğunu, Kızılhaç örgütünün yardım toplama kampanyası başlattığını belirtti.

 

Zaman BG

Reklamlar