1 ve 2 Ekim 2013 tarihlerinde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin üye olduğu Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Milletvekili Metin Kazak Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Bulgaristan’dan yeni bir ziyaretçi grubunu karşıladı. Bu grupta Haskovo ve Kırcaali illerinden HÖH partisinin gençlik kolları taraftarlarının yanı sıra partinin akademik örgütlerinin de temsilcileri vardı. haskovo-kircaali-gencleri-apde
Gençlerden oluşan 25 kişilik grup, Avrupa Parlamentosu’nun ana faaliyetleri ve yapısıyla, ayrıca Avrupa Birliği kurumlarının etkileşim biçimleriyle de ayrıntılı bir şekilde tanışma fırsatı buldu. Gençler, AP milletvekillerinin Parlamento ve komisyon oturumlarında yürüttüğü çalışmalardan haberdar edildi. AP Milletvekili Metin Kazak, gençlerle AP’nun öğretim programları ve ayrı ayrı AB programlarına aday olma koşulları üzerine konuştu.

Bulgaristan’dan giden gençler, AB’nin tarihini tanıtan Parlamentarium adındaki yeni açılan müzeyi de ziyaret ettiler. Burayı ziyaret edenler, interaktif mültimedya araçları aracılığıyla Avrupa kurumlarının tarihi ve fonksiyonlarıyla ayrıntılı şekilde tanışıyorlar.
Müze eski kıtada en büyük Avrupa Parlamentosu ziyaretçi merkezi ve tamamen 23 dilde erişilebilir dünyadaki ilk sergidir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar