Yüksek Seçim Komisyonu halk oylaması evraklarını kabul etti.

slavi

Slavi Trifonov ve Evgeni Dimitrov

“Cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir partiyi desteklemeyeceğim.”

6 Kasım’da Cumhurbaşkanı seçimleriyle birlikte yapılacak olan referendumun evrakları Yüksek Seçim Komisyonu (YSK) tarafından kabul edildi. Evrakları Şoumen Slavi Trifanov sundu. Bu halk oylamasının yapılması girişimi “Slavi Şousu” . tarafından geliştirilmişti. Girişim komitesini desteklemek için yasalara göre 2 500 imza gerekiyordu.

Seçim günü sandık başına gidip zarfın içindeki üç soruya işaret koyarak halk oylamasına katılacak olan vatandaşlardan beklenen cevaplar şunlardır.

  1. Majoriter (çoğulcu) seçim sistemine geçilmesini istiyor musunuz?
  2. Milletvekili seçimine katılan her vatandaş için partilere 11 değil, 1 leva verilmesini kabul ediyor musunuz?
  3. Genel seçimler zorunlu olsun mu?

Evrakları sunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Slavi Trifonov, “bazı sorular dış ülkelerde, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızı doğrudan doğruya ilgilendiriyor. Bulgaristan vatandaşları bundan böyle, herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadan ve boyun eğmeden,25 yıldan beri süren dayatmalara son verilerek,  iradelerini serbestçe ifade edebileceklerdir.

Halk oylamasına katılan vatandaşlarımız kanlı devrim yapmadan, meclisi toplamadan, hiçbir baskıya maruz kalmadan, yalnız sorularımızı işaretleyerek toplumsal idare biçimini değiştirebileceklerdir.

Siz Cumhurbaşkanı adaylarından herhangi birisini destekleyecek misiniz sorusuna cevap verirken Slavi Trifonov şöyle dedi:

Cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir partiyi desteklemeyeceğim.”

Reklamlar