Bulgaristan’da Alpha Research adlı kamuoyu araştırma şirketinin ülkedeki siyasi ortama ilişkin yaptığı son ankete göre, 7’inci gününe giren hükümet karşıtı kitle protestoları, halkın yüzde 85’inin desteğine sahip. Plamen-Oresharski-480x343

Basında yayınlanan araştırma sonuçları, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) tarafından 28 Mayıs’ta kurulan Plamen Oreşarski hükümetinin popüleritesinin ise yüzde 23 gibi düşük bir oran olduğunu gösteriyor.

Anket, BSP ile HÖH koalisyonuna destek veren ırkçı ve aşırı milliyetçi Ataka partisinin taraftarlarının yüzde 60’ının partiden desteğini çektiğini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in de sadece yüzde 30 oranında popülaritesi bulunuyor.

Alpha Research Müdürü Boryana Dimitrova, ülkedeki siyasi elitin sahip olduğu düşük güven kredisi yüzünden olası siyasi gelişmelerin önceden tahmin edilmesinin çok zor olduğunu kaydetti.

HÖH Milletvekili Delyan Peevski’nin Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) genel müdürlüğüne atanması ile başlayan ve 7 gündür süren kitle gösterilerinde hükümetin istifası talep ediliyor.

Reklamlar