Bugün 11.09. 2013. Bulgar “BTV TV” nin sabah programında HÖH/DPS Başkanı Lütfü Mestan çok çelişkili  BİR KONUŞMA YAPTI.  Düne kadar medya mafyasının şefi olan Delyan Peevski’nin Hak ve Özgürlükler Partisi üyesi olmadığını İDDİA EDEN L. Mestan bu sabah D. Peevski’nin HÖH Merkez Yürütme Kurulu üyesi olduğunu açıkladı.bg-sam-logo
Bu işler böyle devam edemez, bütün sorumluluğu üslenerek, Bulgaristan Türklerinin hepsini, Pomakların tümünü ve diğer Müslümanların tamamını, bugüne kadar HÖH/DPS Partisine oy veren veya sempati besleyen tüm Bulgar vatandaşlarını Hak ve Özgürlükler Partisi’nden topluca istifa etmeye, yüz çevirip uzaklaşmaya ve yeni bir partide birleşmeye davet ediyorum. Biz mafya şefleriyle aynı partide olmak istemiyoruz, mafyacıların bizi yönetmesini, kaderimizi belirlemesine tahamülümüz olamaz ve böyle bir gerçeyi kabul edemeyiz.
Ahmet Doğan ile Lütfü Mestan iki eski ajan olarak baş başa versinler ve mafya şefi, Rus oligarşi parasıyla satın alınmış, Bulgaristan’da Türklük ve Müslümanlık davasına, milli menfaatlerimize hiçbir katkısı olmayan 5 gazete ve 2 TV yayını sahibi olan, toplumun kendisinden iğrendiği Delyan Peevsgi’yi gizli polis ajansı (DANS) Başkanlığına neden atamak istediklerini, bu konuda Meclisi neden zorladıklarını, Bulgar ve dünya kamuoyuna hemen açıklamalarını 100 günden beri devam eden direniş adına ısrarla talep ediyoruz. Sosyalist Partisinin Başkanı Stanişev ile Başbakan Oreşarski resmi açıklama yaparak D. Peevski’yi DANS Başkanlığına kendilerinin yani BSP’nin önermediğini açıkladılar. Cumhurbaşkanı Plevneliev ise atamaya karşı çıktı ve durdurulmasını istedi. L. Mestan şimdi konuya dönmek istemiyor, olayı ört bas etmek istiyor. Bu olayı açıklamazsa, bu, onun HÖH Başkanlığı’nın da kesin sonu olur. Bu sinsilik şakaya gelmez, Bulgaristan’da son 23 yılın en ciddi olayıdır.
L. Mestan’a soruyoruz:
1. Delyan Beevski’yi DANS Başkanı atayıp 1990 öncesinde hapislerde, tutuk evlerinde, ceza evlerinde, sürgünlerde  “Belene Ölüm Kampında” ve daha pek çok yerde kendilerine “DC ajanı olmayı kabul ediyorum” belgesi zorla imzalatılan ve 1990’dan hemen sonra Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İsveç, Almanya, Fransa, Kanada, Birleşik Amerika, Avusturalya gibi uzak yakın devletlere kaçıp daha sonra sığınmacı, yabancı işçi ve göçmen olarak aileleriyle yerleşen Bulgaristan Vatandaşı Türk, Bulgar, Pomak ve Çingenelerin dosyalarını ele geçirip onları ve yakınlarını HÖH/DPS partisine oy vermek için zorlamak istediğiniz, kabul etmezlerse yerli polis makamlarına bu “ajandır” diye ihbar etmeyi planladığınız doğru mudur?
2. Bulgaristan Türk, Pomak, tüm Müslüman ve Hıristiyan yurttaşlarının onuruyla, namusuyla ne zamana kadar oynamayı düşünüyorsunuz? İnsanlarımızı bezdirdiniz, her şey herkesin canına geçti, siz bunun farkında değil misiniz? Bir insana, kişiye, aileye, halk topluluğuna ve bir halka kötülük yapmanın sınırları vardır, siz bardağı taşırdınız! Biz, Bulgaristan’dan korku içinde yaşamak istemediğimiz için kaçtık,  Bulgaristan’da yaşayan yakınlarımızı bir an önce rahat bırakınız.

BG-SAM – Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi

Reklamlar