Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yer alan Balkan Yarımadasından eski Batı Trakya Cumhuriyetinden bu topraklara gelerek buralara kadar gelen Başarılı milletvekili Hakan Çavuşoğlu kim?

GÖREV DEĞİŞİMİ

HAKAN ÇAVUŞOĞLU KİM?

26 Şubat 1972’de Yunanistan Gümülcine’de dünyaya gelen Hakan Çavuşoğlu’nun anne adı Gülsüm, baba adı Hasan’dır.

Hakan Çavuşoğlu İlköğretimini Yunanistan’da tamamladıktan sonra göç ederek Türkiye’ye gelir. Türkiye’de Biga İmam Hatip Lisesi’nde eğitimine devam eder. Lisenin ardından 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanır ve bu okuldan mezun olur. Mezun olduktan sonra Bursa’da avukatlık yaptı. Daha sonra Bursa’nın başarılı STK’larından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulunur. Bursa’da Balkan dernek Başkanlığından Milletvekilline seçilen ikinci kişidir. İlk Mümün GENÇOĞLU olmuştu ikinci kişi ise Hakan ÇAVUŞOĞLU’dur inşallah Balkan STK’ları bundan böyle daha güçlü hale geleceklerdir.

AK PARTİ Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı,

TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliğinde ve Adalet Komisyonu Üyeliği ve

Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Hakan Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

YUNANCA BİLEN TEK BAŞBAKAN YARDIMCISI
Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs geriliminin önümüzdeki günlerde artması beklenirken, yeni kabinede Yunanistan doğumlu bir ismin yer alması dikkat çekti. 24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Çavuşoğlu, iyi düzeyde Yunanca, orta düzeyde İngilizce ve Arapça biliyor.

Yeni Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun, Tuğrul Türkeş’in yerine ‘Dış Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı olması bekleniyor.

BULTÜRK yayın kurulu olarak kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

BULTÜRK Yayın Kurulu
İstanbul
Hakan ÇAVUŞOĞLU’nun ilk açıklaması
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ankara’da bulunduğunu belirterek, “Başbakan Yardımcısı olduğumu Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamasını izlerken öğrendim. Arkadaşlarımla birlikte izliyorduk. Verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Görev bölümü ile ilgili ayrıntıları henüz bilmiyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

Kabineden Yer Alan Yeni Başbakan Yardımcıları

Başbakan Yardımcı (Nurettin Canikli) – BEKİR BOZDAĞ
Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcı (Numan Kurtulmuş) – FİKRİ IŞIK
Başbakan Yardımcı Yıldırım (Tuğrul Türkeş) – RECEP AKDAĞ
Başbakan Yardımcı (Veysi Kaynak) – HAKAN ÇAVUŞOĞLU

YENİ KABİNE – 65.Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti

Reklamlar