Konu:  Emeğin hakı verilmeyen ülkede adalet yoktur.

bg isci        

Adaler reformu yapılamayan Bulgaristan’da emekçilerin alınteri karşılığını alamıyor. İnşaat sektörünün omurgasını oluşturan Türk inşaatçı ekipler birçok yerde mahkemeye baş vurdu. Ekonomik bunalım derinleitikçe adaletsizlik her yerde artıyor. En fazla sömürülen ve haklarını alamayan kesin Türk işçileridir. Hak ve Özgürlükler Partisi bu haklı davada saf tutmaktan ve madur işçilerle görüşmekten korkuyor.

***

İnşaat işçisi Sabri Ahmet: “Minstroy” sahibinden 350 bin leva alacaklıyım.

İnşaatçı grupları yöneticisi Sabri Ahmet  “Minstroy Holdıng” sahibi Nikolay Vılkanov’tan 350 bin leva alacaklıdır. O, yönettiği inşatçı gruplarının ve kendisinin yıllardan beri çalıştığı kuruculukta gördüğü işler karşılığında yalnız avans aldığını, hak edişin ödenmediğini iddia ediyor.

Kazandığı paraları alamayan  Eğiri Dere (Ardino) inşaatçılarının ekip lideri Sabrı Ahmet, 15 yıldan beri “Minstroy” da taşeron inşaatçı olarak çalışıyor. 2004’ten beri hak ediş davası yürütüyor.

Rodoplu ünlü inşaatçı ellerindeki tüm evrakları mahkemeye sunarak paralarını yargı yoluyla elde etmeye çalışıyorlar.

“Minstroy” Yürütme Müdürü ile son görüşmesinde  Sabri Ahmet hor görülmüştür. Anlaşıldığı üzere borcunu inar etmeyen yönetim ödeme tarihini sürekli erteleyerek zaman kazanıyor.

Benzer olaylara Sofya Varna ve Burgas inşaatlarında da rastlanıyor ve adalet yerini buluncaya kadar işçiler mağdur bırakılıp süründürülerek eziliyorlar.

Reklamlar