Eğridere(Ardino) Belediyesi ve Rodopska İskra Toplum Merkezi tarafından dün yetenekli tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı ve şair Hafize Beysim Gün’ün 50.sanat yılı münasebetiyle heyecan verici bir görüşme organize edildi. hafize-gun-sahne-hayatiBelediye salonunda yapılan kültür etkinliği büyük ilgi gördü. Resmi konuklar arasında Kıcaali Kamu Denetçisi Akif Emin, başta Belediye Başkanı Resmi Murat olmak üzere Ardino Belediye yönetimi, Yerel Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Ardino Fahri Vatandaşı Reşat Aydın hazır bulundular. Bursa Eğridereliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kahraman, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Svetulka köyü doğumlu Bursa Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Meltun Kadıoğlu da etkinlikteydi. Smolyan Dostluk ve Kültür Değişimi Derneği yönetimi ve Ozan Mutalibov’un yönettiği Hristo Smirnenski Meslek Lisesi tiyatro grubu özel konuklardı.

Etkinlik genç ve yetenekli ses sanatçısı Hörü Topalova’nın söylediği popüler Cerrah Paşa türküsüyle başladı. Hafize Gün’ün sahne hayatı mültimedya sunumuyla tanıtıldı.

Şair, birkaç gün önce Ardino’da yazdığı Kökenlerim başlıklı şiir de bulunan kendi eserlerini okudu. Eski türkülerden birkaç tanesini okuyarak, hala güzel bir sese sahip olduğunu gösterdi.

Türkücünün Razgrad Devlet Türk Tiyatrosu’ndan Sofya Radyosu’na kadar yaratıcı hayatını Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun Türkçe Yayınlar Servisi’nde editör Şevkiye Çakır anlattı. Sayın Çakır, Hafize Gün’ün geçen asrın 70’li yıllarında söylediği türkülerin güzelliğini sundu. Şevkiye Çakır, Hafize Gün’ün söylediği Rodoplar’ın nefesini, Karadeniz’in tutkusunu ve Deliorman’ın deliliğini taşıyan türkülerin Sofya Radyosu dinleyicileri tarafından hala en tercih edilen ve sevilen türküler olduğunu ifade etti.

Resmi Murat şairi ve tüm davetlileri selamladı, Hafize Gün’e 50.sanat yılını Ardino’da kutlama kararından dolayı teşekkür etti. Resmi Murat, “Ardinolu olduğumuz için gurur duyuyoruz. Buradan çok ünlü kişiler, yaratıcılar ve entelektüeller çıkmıştır” dedi. Başkan, şaire Ardino’nun sembollerinden Kartal Kayalıkları yansıtan çam dalları resmedilen bir tablo hediye etti. Belediye Başkanı tabloyu, “Bu tablo burada bulunan herkes ve tüm Ardino toplumu adından sizin yarım asırlık sanat hayatınız için bir hatıra olsun. Bu sanat hayatınız devam etsin, sağlık ve başhoşluğu dilerim ve daha nice nice yıllar hayranlarınızı sevindirmeye devam edin” sözleriyle sundu.

Hafize Beysim Gün’ün 50.sanat hayatı münasebetiyle Bulgaristan Cumhuriyeti eski Başkonsolosu Evgeni Vasilev tarafından bir tebrik mesajı aldı. Vasilev, mesajında “Sanat hayatınızın başlangıcının 50. yıldönümü kutlu olsun! Sağ ve sıhhatli olun ve daha uzun yıllar bizleri sevindirin” diyor.

Rodopska İskra Toplumu Merkezi Sekreteri Leman Koçeva, Hafize Gün gibi renkli bir kişiliğe sahip bir yaratıcıya adanmış geceye ev sahiplik yapmak her bir kültür ocağına nasip olmadığını kaydetti.

Hafize Gün, organizatörlere her bir yaratıcının yaşamayacağı heyecanı verdikleri için kalbi teşekkürlerini sundu.

Heyecanlanan şair, “Şu anda benim hissettiğim duyguyu yaşayabilmesi için her bir yaratıcıya sağlık, baş hoşluğu dilerim. İnsan dünyaya bir kere geliyor ve bu tür bir heyecanı da bir kere hissediyor” diye ifade etti. Şair, çok hediye ve güzel çiçek demetleri aldı. Görüşmenin sonunda ilgi gösterip satın alınan kitapları imzaladı.

 

Güner Şükrü – KH

Reklamlar