Avrupa’nın farklı ülkelerinde çalışan gurbetçiler okulların tatil olması ve bayramı yakınlarının yanında geçirmek üzere yola çıktı. Çok sayıda ülkeyi geçerek binlerce kilometrelik kat eden gurbetçiler ana vatanları Türkiye’ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Gurbetçi vatandaşların sıcak altında gerçekleşen yolculukları zorlu geçiyor. Türkiye’ye akın etmeye başlayan gurbetçiler Bulgaristan’ın yollarının bozuk olmasından şikâyetçi.kirkovo-yollari

Sırbistan’da hırsızlık olaylarının fazla olmasından yakınan gurbetçiler Bulgaristan’ın da yollarından şikâyet ediyor. Sıla yolcuları Türkiye’ye gelişlerinde daha çok Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule ve İpsala sınır kapılarını kullanıyor. Gurbetçilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu artış daha çok hafta sonunda yaşanıyor.

Aynı anda yola çıkan gurbetçiler, gümrük sahasının Türkiye’ye giriş bölümünün tamamını neredeyse doldurdu. Türkiye’ye ulaşan gurbetçilerin bir bölümü gümrük sahası içerisindeki alışveriş merkezlerine giderek yorgunluğunu atarken, bazıları bir an önce memleketlerine ulaşmanın hayali ile yollarına devam ediyor. Geçmiş yıllarda gümrük sahasında uzun süre beklemek zorunda kalan gurbetçiler, yetkililerin aldığı önlemler sayesinde kısa bir kısa içerisinde yurda giriş yapabiliyor.

Yolculuklarının yorucu geçtiğini belirten Arif Aksoy, Sırbistan’da hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi. Aksoy, Bulgaristan’ı ve Türkiye gümrüğünü de çok rahat bir şekilde geçtiklerini kaydetti. İsmail Özdemir de yolculukları sırasında ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Bulgaristan’ın yolları bozuk. Yolları çukurlu ve hasarlı olması arabalara zarar veriyor. Gümrük sahasında eskine göre çok daha rahat geçtik.” dedi.

Yolculuğunun çok iyi geçtiğini belirten Murat Yıldız ise gümrüklerde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ancak Bulgaristan’da yolların bozuk olduğunu ifade etti. Hamidullah İmrak da Bulgaristan’daki yolların bozuk olması dışında yolculuğunun iyi geçtiğini dile getirdi.

 

CHA

Reklamlar