Türkiye ile Kültrel İlişkiler GÜNEŞ Derneği, GÜNEŞ – 2012 Türk Kültürevi ve Rusçuk İl etnik ve entegrasyon komisyonu tarafından düzenlenen geleneksel KURBAN BAYRAM KONSERİ 18.10.2013 tarihinde Rusçuk Belediye konferans salonunda bir veda konserine dönüştü.gunes-dernegi-kurban-bayrami-kutlamasi
Konser, 17.10.2003 tarihinde trafik kazasında kaybettiğimiz Cevad MUSTAFA’nın hayatını anlatan slayt gösterisinle başladı. Salonda izleyenlerin arasında oğlu Cem, eşi Yıldız, ablası Fernas’tan başka, Cevad MUSTAFA’nın çocukluk, iş ve siyasi arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Mecbure EFRAİMOVA, TİKİD GÜNEŞ kurucularından biri olan Cevad MUSTAFA tarafından çizildiği yolu nasıl yürüdüklerini anlattı.

Konserimize saygı gösteren ve herzaman yanımızda bulunan T.C. Burgaz Başkonsolosluğu ve yeni göreve başlayan T.C.Başkonsolosu Niyazi AKYOL, Rusçuk Valisi Ventsilav KALÇEV ve yardımcısı Milena HİNKOVA, Rus ataşesi Andrey MALAKEY, Rusçuk belediyesi, Rusçuk Milli-eğitim ve HÖH temsilcileri tebriklerini sundular.

GÜNEŞ’in teklifinle 21 Şubat 2006 da kurulan Etnik Koordinasyon Komisyon adına Rus Kulubu başkanı Mavlüha STANÇEVA ve ermeni toplum başkanı Roza Aron – GÜNEŞ Derneği Başkanı ve ekibine, birlikte çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

GÜNEŞ – 2012 Türk kültürevi TUNA SESLERİ davul gösterisinsle devam eden konserde, TUNA DALGALARI / Rusçuk/, MAVİ BULUTLAR/ Slivo pole/, İVAN VAZOV Kültürevi / Koşarna/, TUNA KIZLARI / Semerciköy/ Türk halktürküleri guruplarınla, ŞARENO HORO /Vetovo/, HOMENITMEN /Rusçuk/ bulgar ve ermeni dansları ile seyircilere neşeli anlar yaşattı.

Bir yıl önce Romanya, Köstence’de 6. Balkan Türk Kadınları Smpozyumunda sunulan GÜNEŞ’İN KADINLARI tanıtım filmi ile Mecbure EFRAİMOVA muhteşem GÜNEŞ ekibine teşekküt ederek, yeni TİKİD GÜNEŞ Başkanı Gönül MEHMEDOVA’yı tanıttı.

Cevad MUSTAFA’nın vefatından sonra bir grup Rusçuk Türk aydınları tarafından – GÜNEŞ artık yavaş yavaş batacak, sözleri gerçekleşmediğini, hatta GÜNEŞ bu on yıl içerisinde yavaş, yavaş zirvesine uşaitığını söyledi. Bunu kanıtlayan Bulgaristan çapında ilk adımlar olarak: Türk Kültür Haftası /2004/, gelenek haline gelen 21 Şubat – Uluslararası Anadili Kutlamaları /2006/, Rusçuk Türk kütüphanesi CEVAD MUSTAFA açılışı / 2010/, GÜNEŞ – 2012 Türk Kültürevi – Rusçuk /2012/ ve BULGARİSTAN TÜRKLERİ VE ADIM ADIM TÜRKİYE PROJESİ yöneticisi olarak 2011 – dört, 2012 – beş, 2013 – altı ve inşallah 2014 – yedi Türk sivil toplumlarını bir çatı altında başarılı çalışmalarına imza atan ve Bulgaristan çapında en faal Türk derneklerinden biri gururnu yaşamakta olduklarını açıkladı. TİKİD GÜNEŞ sadece Bulgaristan’da değil – uluslararası katılımları ile Türkiye ve Balkanlar’da da kendisini tanıtmış bir dernek olarak, yeni ekibe hayırlı çelışmalar ve GÜNEŞ’İN parlak işinları her Türk ve Dünya Kültürünü sevenlerin kalplerini ısıtmaya devam edecek umudunu dile getirdi.

 

Mecbure EFRAİMOVA – Kırcaali Haber

Reklamlar