Cumartesi günü Blagoevgrad’ın Belitsa İlçesi’ne bağlı Gorno Kraişte köyünde hatim töreni düzenlendi. Törene köy imamı Sabit Gucov’un yetiştirdiği 45 Kuran Kursu öğrencisi katıldı. Öğrenciler, Kuran-ı Kerim’den okudukları ayetlerin yanı sıra ilahiler söyleyip Müslümanların günlük hayatını canlandıran skeçler de sahnelediler. gorno-kraiste-koyunde-hatim-torenleri
Hatim töreninde resmi konuk olarak Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı, Blagoevgrad ve Pazarcık bölge müftüleri Aydın Muhammed ve Abdullah Salih, Blagoevgrad Valisi Musa Palev, Belitsa Belediye Başkanı Müh. İbrahim Palev, Gorno Kraişte muhtarı Bekir Bekir, bölgeden imamlar hazır bulundular. Yerli halk ve yurt içinden gelen misafirlerle birlikte törende binden fazla kişi bir araya toplandı.

Blagoevgrad ve Pazarcık bölge müftüleri Aydın Muhammed ile Abdullah Salih, sadece köyde değil, tüm bölgede bayram yaşanmasına sebep olan hatim törenine katılan kursiyer ve hocalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Tören esnasında 45 oğlan ve kız tüm Kuran-ı Kerim’i okumayı başardılar.

Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, çocukların Allah’ın kurtarma ipi olan Kuran-ı Kerim’i tuttuklarını kaydederek, hiçbir zaman onu bırakmamalarını diledi.

Program, Başmüftü’nün okuduğu hatim duasıyla sona erdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar