Balkan Göçmenleri İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Derneği (BİSADER) Genel BaşkanıMehmet Cebeci ve yönetim kurulu üyeleri, Rumeli Balkan Federasyonu tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen pikniğe katıldı.gocmenler-rumeli-balkan-federasyonunun-pikniginde-bulustu

İstanbul Kemerburgaz’da Ayvant Bendi Korusu’nda düzenlenen pikniğe Rumeli Balkan Federasyonu bünyesindeki 68 derneğin başkanları, yöneticileri, üyeleri ile Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Arnavutluk kökenli 15 bin Balkan Türk’ü katıldı. Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Bugün burada Balkanların her yerinden gelen vatandaşlarımızın bir arada olması birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergesidir. Babalarımız ve dedelerimiz göç ettikten sonra geçim mücadelesi ve hayat gailesiyle, bu tür faaliyetlere fazla vakit ayıramadılar. Bizler ikinci ve üçüncü nesil Rumelililer olarak sivil toplum örgütü olarak faaliyet göstermenin önemini daha yeni yeni öğreniyoruz. Sizlerin de desteğiyle etkinliğimiz her geçen yıl artmaktadır.

Önümüzdeki yıllarda 50 bin, hatta 100 bin insanımızın katılımıyla daha büyük organizasyonlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz,” dedi. Rumeli pikniğine katılan Bulgaristan Halk ve Özgürlükler Hareketi’nin Avrupa Parlamentosu Milletvekili Çetin Kazak ve Kırcaali Millet Vekili Mustafa Ahmed de katılımcılara hitaben konuşmalar yaptılar.

Daha sonra piknik alanında mehteran gösterisi düzenlendi. Piknik süresince Rumeli kökenlişarkıcıların seslendirdiği şarkılar eşliğinden oyunlar oynayıp halaylar çeken binlerce genç, birlik ve beraberliğin en güzel görüntülerini sergilediler. Özellikle ünlü ses sanatçıs Murat Balkan, söylediği Rumeli türküleriyle katılımcıları coşturdu.

18’inci Rumeli pikniğinde Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalman, Hüseyin Bürge, Chp Genel sekreteri Bilgül Tamaylıgil, belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, misafir derneklerin yönetimleri de hazır bulundu.

Etkinliklere katılan BİSADER Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, başta federasyon yönetimi olmak üzere, diğer göçmen derneklerinin yöneticileri, Bulgaristan’dan gelen misafir milletvekilleri ile bir araya gelerek yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular. BİSADER Genel Merkez yönetimi daha sonra Kilikadılılar Derneği’nin Velimeşe Korusu’nda gerçekleştirdiği bahar pikniğine de katıldı.

Reklamlar