Kilikadılılar Derneği tarafından ikinci kez düzenlenen ‘’Balkanlarda İftar Programı’’ 13/07/2014 Pazar Günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yrd. Prof. Dr. Tamer Dodurka , Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak, CHP Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Güner Çetin, Ergene Yeşiltepe Mahalle Muhtar Adayı Cemile Sevimli, Kilikadı Belediye Başkanı Gülay Bekir, Rumeli ses sanatçısı Cüneyt Şentürk, Kilikadılılar Derneği Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.corlu-kilikadılılar-dernegi-iftar

Ramazanın ülkenin kültür ve medeniyetinde çok önemli yeri olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu ‘’Bizler Rumeli Balkan göçmen camiamız dünya da eşi benzeri olmayan bir aileyiz. Balkanlar tüm imparatorlukların egemenlik sahası olarak farklı etnik toplulukların, inançların ve kültürlerin yüzlerce yıl boyunca bir arada yaşadığı toplumun baskılarından kurtulup adaleti, eşitliği doğruluğu, hoşgörünün, birliğin ve beraberliğin bir simgesi olan gerçek sevgi ve insanlığa eşit mesafede varlığını sürdürmüş olan Evlad-ı Fatiha’nın torunları olarak bu gece en güzel fotoğrafıyız. Bu aileye mensup olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Bu Derneğin başta Yönetimine, üyelerine bu dönülmez ve erişilemez noktaya taşıyanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bunun en güzel anlatımının Ramazan ayında bile hep bir arada olmak ve hep bir arada kalmak olduğunu biliyoruz’’ ifadesini kullandı.

Balkanlı olmak bir sevdadır, aşktır diyen İnceoğlu, şunları söyledi: ‘’Bu nedenle. Biliyorsunuz biz büyük bir aileyiz. Bu Trakya ve Çorlumuzda büyük bir katılım ve birliktelik örneği olan bu gecenin bile yeterli olmayacağını biliyoruz. Türkiye Balkan demektir, Balkanlar Türkiye demektir. Çorlu Deliorman ve Dobruca demektir. Deliorman ve Dobruca Çorlu demektir. Ben sizler gibi Deliormanlıyım, Dobrucalıyım, Trakyalıyım, Anadolu’yum Evlad-ı Fatiha’nın torunu olmaktan sizler gibi gerçek Rumeli Balkan sevdalısı olmaktan, bir Türkiyeli olmaktan şeref ve onur duyuyorum. Birkaç gün önce Deliorman ve Dobruca bölgesinde ki sel felaketindeki acıları ve daha 2 gün önce Srebrenitza soykırım katliamının yıldönümündeki acıları paylaşıyoruz. Balkanlarda Plevne de, Niğbolu da, Çanakkale’de isimleri bilinen ve bilinmeyen askerlerimiz için Allah rahmet eylesin diyoruz’’ dedi.

İftar Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm göçmen esnafınına teşekkür ederek Ramazan ayı sıradan bir ay olmadığını dile getiren İnceoğlu ‘’Ramazan ayı rahmet ve bereketi bol olan bir aydır. Bu duygularla Ramazan-ı Şerifini kutluyoruz, bu ayın başta Balkan camiamıza ait hemşerilerimize, Türkiye’mize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederiz.’’ diyerek yeni bir organizasyonda tekrar bir arada olmayı dileriz.

Çorlu’ya bağlı Kilikadılılar Derneği düzenlemiş olduğu ‘’Balkanlarda İftar Programı’’nda Ramazan etkinliği kapsamında Balkan müziklerinin önemli ses sanatçılarından Cüneyt Şentürk mini konser verdi. İftar açılış konuşması ardından semazen gösterisi, ilahiler, dua ve ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. İftar sonrası Balkanların sevilen genç ses sanatçılarından Cüneyt Şentürk’ün söylediği şarkılarla son buldu.

 

59haber

Reklamlar