Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, köy muhtarları ve vekilleriyle yaptığı aylık görüşmesinde, Avrupa Birliği programlarına aday olunması için belediyenin arazi fonundan arazi sağlanılmasında gerçekten hayvan yetiştiren ve toprak işleyen vatandaşlara öncelik verilmesini önerdi.akif-akif-tarlada
Başkan Akif, “Son yıllarda tarımda sadece bizim bölgede değil, tüm ülkede durgunluk görülüyor. Mühakkak bu özellikle kriz durumunda ülkenin ekonomisine olumsuz etki yapıyor. Bu sektörün canlandırılmasına ve açık konkre reformlara ihtiyaç duyuluyor. Bununla tarım üreticilerinin teşvik edilmesinden başka ekonomide büyüme de sağlanacak. Momçilgrad Belediyesi gerçek besici ve tarım üreticilerine tolerans verilmesini istiyor” diye belirtti.

Belediye Başkanı, Bulgaristan Belediyeler Birliği’nin tarım arazisi üzerine vergi ödenmesine ilişkin teklifinin gözden geçirilmesi kararından dolayı tebrik etti.

Akif Akif, “Özellikle bizim bölgede tarım arazilerinin parça parça olması ciddi bir sorun ve acil olarak konsolidasyon gerekir. Tarım üreticilerine anlaşılır bir dille arazi konsolidasyonunun yararlarının tarım arazisi pazarına olumlu etkisi olacağının anlatılması gerek” diye sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı, kamu özel sektör oratklığının proje gerçekleştirilmesinde başarıyla uygulanan bir model olduğunu belirterek, tarım alanında belediye ve iş dünyasının ortaklık yapmaları gerektiğini savundu.

Belediye’nin gelecek yıllarda temel öncelikleri arasında meyve ve sebze konserve fabrikası ve et fabrikası açılması olup, bu şekilde meyve ve sebze üreticiliği ve besiciliğin teşvik edilmesi amaçlandığı biliniyor.

Aynı zamanda Momçilgrad Belediyesi, ilçe merkezi yakınında bulunan tütün tarlalarının sürülmesi için tarım makinesi sağlayarak, yerli tarım üreticilerini teşvik etmek için ilk adımları attı. Yerel yönetim, AB programları aracılığıyla tarım alanında istihdamın teşviki için devlet kurumlarıyla etkileşim sağlanması yollarını arayacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar