Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Milletvekili Günay Hüsmen, Razgrad (Hazargrat) Valisi görevine atandı.

Ziraatla uğraşan İsperih (Kemallar) kasabasından iş adamı, yerel yönetimde ve yasama organında çeşitli kademelerde görev aldı. İsperih Belediye Başkanı, İsperih Belediye Meclisi Başkanı görevlerinde bulunan Günay Hüsmen, önceki Meclise ise Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden milletvekili seçildi, ancak tercihli oy kullanılmasından yararlandığı için partiden ihraç edilmişti. Bunun neticesinde bağımsız milletvekili olan Günay Hüsmen, son yapılan Parlamento seçimlerinde GERB partisinin Razgrad bölgesi milletvekili aday listesinde ikinci sırada yer aldı.
Hümsmen’in görevi devraldığı Manol Kivşanov’un Razgrad Tarım İl Müdürü görevine geri dönmesi bekleniyor. Önceki müdür ve Kubrat Belediye Başkanı adayı Orhan Bedihanov, görevinden istifa edip, aynı kurumda daha düşük bir pozisyonda çalışmaya devam edince yaklaşık bir ay önce bu makam boşaldı.

Razgrad Valiliğinden yapılan yazılı açıklamadan Razgrad Valiliği görevine başlayan Günay Hüsmen’in doğum günü hediyesi olarak konuşuldu.

Günay Hüsmen, 11 Mayıs 1966 tarihinde İsperih’te dünyaya geldi. 1998 yılında Filibe Ziraat ve Tarım Üniversitesinde Ziraat Mühendisliği-Bitki Koruma Bölümünden mezun oldu. Mesleki kariyerine 1993 yılında İsperih İlçe Arazi Komisyonu Sekreteri olarak başladı. 1994 yılının Ekim ayından beri 1995 yılının Ekim ayına kadar İsperih Karaca-FAG Şirketi Yöneticisi olarak çalıştı. 1995-1999 döneminde İsperih Belediye Başkanı görevinde bulundu. 1999-2011 döneminde Karaca-FAG Şirketi Yöneticisi ve Müdürü görevlerinin ardından 2011-2014 döneminde İsperih Belediye Meclis Başkanı görevinde bulundu. 2014 yılında 43.Halk Meclisi milletvekili seçilen Günay Hüsmen, bu görevi 2017 yılının Ocak ayında Meclisin feshedilmesine kadar sürdürdü.

Borisov-3 Hükümetinde bir Vali olmuş oluyor.

Kendisine başarılar diler ve Allah yardımcı olsun.

Reklamlar