Bulgaristan’ın en büyük politik partisi olan ve 5 Ekim 2014’te gerçekleştirilecek genel parlamento seçimlerine geniş kapsamlı bir etkinlikle hazırlanan Bulgaristan Cumhuriyeti Halkın Birliği GERB partisinin Türkiye Cumhuriyeti genel seçim koordinatörü ve politik temsilcisi olarak Dr. Nedim Birinciyi seçti ve görevlendirdi.

gerb

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Sağlık müsteşar olarak görev yapan soydaşlarımızdan Dr. Nedim Birinci bir uluslar arası politik ilişkiler uzmanıdır. BULTÜRK Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve BG Stratejik Araştırma Merkezi köşe yazarı ve Bulgaristan uzmanı olarak da görev alan Dr. Nedim Birinci yeni görevine iki devlet arasında varılan mutabakat ve güvenle seçildi. Türkçe ve vatan dili Bulgarca düzeyinde bir yabancı dil de bilen genç politikacı son yıllarda gelişen yeni biçim sivil toplum örgütlenmelerinde etkin rol aldı.

Kırcaali kökenli olan Dr. Nedim Birinci doğup büyüdüğü yerlerle ilişkisini kesmedi. Suydaş ve vatandaş sorunlarına aynı açıdan baktı. Soydaşlara yararlı hizmet ve kültür çalışmalarına daha 2003’te BULTÜRK Kültür ve Hizmet Derneği gençlik kolları başkanı olarak katıldı. Öncelikle İstanbul’da ve genel çizgide Türkiye çapında soydaşlarımız arasında hem Bulgaristan’ı ve hem Türkiye’yi yeni bir bakış açısıyla harmanlama, kitleleri bilgilendirme ve yepyeni bir sosyal ve politik kimlikle örgütleme davasında öncü rol oynarken gelişti, ustalaştı ve sevildi.

Dr. N. Birinci yeni seçilen Cumhurbaşkanı R.Tayyib Erdoğan ve Başbakan A. Davutoğulu yönetiminde huzur ve barış, bütün komşularla yakın dostluk ve sıkı işbirliği politikasını her bakıma destekleyen saygın politikacılarımızdan biridir. O, köşe yazılarında ve muhtelif konuşmalarında dile getirdiği esas tutumla Bulgar politik çevrelerinin de dikkatini çekti. GERB temsilci ve seçim koordinatörlüğüne atanması yılların birikimiyle gelişen ardıl temas, diyalog ve etkinliklerde yeni bir atılımın devamdır.

Çifte vatandaşlık esasında Bulgaristan genel meclis seçimlerine Türkiye’de 136 sandıkta yasal ve adaletli örgütleniş ve denetim sağlama işlerinin Bulgaristan’ın en büyük politik partisi olan GERB adına yapma yetkisinin kendisine verilmesi büyük bir güven ve şereftir.

Dr. Nedim Birinci soydaşlarımızın seçimlere bilgili, ön yargıdan kurtulmuş ve özgür iradeyle katılmalarını yerel düzeyde örgütlemeye ağırlık verecektir. Oyunu Bulgaristan’da kullanmak ve Kurban Bayramı vesilesiyle akrabalarıyla bayramlaşma niyetiyle sınır geçmek isteyenlere gerekli yardım verilirken kolaylıklar sağlanacaktır. Büyük önem arz eden ve iki devlet ilişkilerinde güven tesisinde önemli olan bu gelişmelerde GERB genel koordinatörü ve yetkili temsilcisi Dr. Nedim Birinci her yerde ve her vakit hizmetinizde bulunacaktır.

GERB partisi Dr. Nedim Birinci’yi genel koordinatör atamakla Bulgar meclis seçimlerinde soydaşlarımızın oy kullanmasına çok büyük önem verdiğini kanıtladı. Bulgaristan Türkiye işlerinde soydaş derneklerinin arttığını ve güven odakları oluşturduğunu ortaya koydu.  Vatanımızın demokratikleşmesinin seçmen iradesine bağlı olduğunu kabul eden GERB partisi hak eşitliği temelinde oy kullanmak isteyen vatandaşlarımıza el uzatıyor.

Bir orta sağ partisi olarak biçimlenen, Avrupa Halk Partileri Konseyi’ne üye olan, AB parlamentosu Genel Kurulu’nda 7 temsilcisi bulunan GERB partisi önümüzdeki 4 yılda Bulgaristan’ı idare etmeye hazırlanırken, Genel Başkan Boyko Borisov Kırcaali’de verdiği son demecinde yeni bakanlar kuruluna 10 Müslüman Bakan Yardımcısı atamayı vaat etti. GERB partisi listelerinde toptan 25 Türk ve Müslüman milletvekili adayı yer almaktadır.

Dr. Nedim Bilinci’nin de hazır bulunduğu bir BULTÜRK ve soydaş heyeti GERP partisinin 14 bin kişinin katıldığı Sofya “Armeets” kapalı spor salonunda GERB partisi SEÇİM KAMPANYASINI AÇİŞ FORUMUNA katıldı. Görüşmelerde Türkiye’nin 136 seçim merkezinde soydaşlarımızın yasal, huzurlu ve demokratik bir iradeyle özgürce oy kullanabilmelerine gerekli olanaklar sağlanması gereği konularında mutabık kalındı.

Soydaşlarımızın yoğun olarak katılmaya hazırlandığı 5 Ekim 2014 genel meclis seçimlerinde GERB gibi büyük bir politik partinin Dr. Nedim Birinci yönetiminde Türkiye çapında bir temsilcilik ağıyla sorun yaşamadan, adıi katılım ve denetim işlerini kolaylaştırma açısından yararlı bir inisiyatif olarak karşılandı.

Nazım ÇAVUŞ

Reklamlar