İnternet gazetesi Frog News’a konuşan GERB Milletvekili Metodi Andreev“Ajan Pavel diye bir var olmuştur. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan söylediklerinin tamamı uydurma”dedi.
Ondan önce Mestan “Ajan Pavel hakkında konuşurken dosyadan değil, kartondan söz edildiği belirtilmeli” demişti.
Mestan şu ifadelere de yer vermişti:
1978 yılında askerdim. O zaman daha 17’inci yaşıma 9’uncu ayıma giriyordum. Tüzüğe, yemine ve emirlere uyuyordum. Karton da daha o zamandan kalma. Üniversite öğrencisi olarak, öğretmen olarak ve bugüne dek ne bir ihbarım ve iftiram değil, ağzımdan çıkmış tek bir söz bile yok. Biri aksini kanıtlarsa siyaseti ve HÖH’ün genel başkanlığını bırakacağım.
Soya Dönüş Süreci olarak bilinen 1984-89 yıllarındaki zulme değinen Metodiev şöyle konuştu:
Değerli ve komplolara bulaşmış ajanların dosyaları elimize nasıl ulaşırsa onun dosyası da elimize öyle ulaştı. Ben Dosyalar Komisyonu’nun başkanıyken elimize ulaşmıştı. Öyle bir ajanın var olduğunu düşünüyorum. İlk önce Demokratik Güçler Birliği’nden (SDS) milletvekili olmak istemesi boşuna değildi. Anlaşılan gizli servisin sadık adamlarını kurulan muhalefet partisine sızdırma kararı olduğunu biliyorsunuz. Sayın Mestan’ı kontrol edenlerin ilk kararı olsa gerek. Ardından onu HÖH’e yönlendirdiler.
Andreev şunları da ekledi:
Hatırliyor musnuz Ahmet Doğan’ın da Soya Dönüş Süreci ile bir ilgisi olmadığını iddia ettiği günler olmuştur. Dosyasını okursanız bu süreçle bir alakası olup olmadığını anlarsınız. Onun varisi Lütfi Mestan’ın da ajan Sava’nın yolunda ilerlemesi boşuna mı? İkisi de birbirinin kopyası. Malumunuz Lütfi Mestan, DS ajanı olduğunu itiraf etmesinin imkȃnı yok. Mestan da bilgi aktararak soya dönüş sürecinin bir parçası olmuştur.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar