GERB Genel Bakanı Boyko Borisov “GERB iktidara gelirse en az 10 Müslüman bakan yardımcısı olacak” dedi.
Kırcaali’nin Cebel İlçesi’ne bağlı Güneli köyüne spor salonunun açılışına gelen GERB Genel Başkanı Boyko Borisov şöyle konuştu:
Şu ana dek en çok Bulgar Müslüman barındıran partiler GERB ile HÖH. 5 Ekim’den sonra bir şekilde iktidara gelirsek en az 10 Bulgar Müslüman bakan yardımcısı olacak.
GERB’in spor salonuna 45 bin leva bağışta bulunduğunu söyleyen Borisov şu sözlere yer verdi:
Karma bölgelerde eğitimli ve temiz geçmişi olan insan arıyoruz ve onlara gelişmeleri için imkȃn sağlayacağız. 121 milletvekilin olduğu zaman kimse elini bükemez. Seçimleri kazanamazsak muhalefet kalacağız.
Borisov şunları da ekledi:
121 milletvekili çıkaramazsak yine Kartaallı köprüye protesto etmeye gidilecek ve yine aynı başarıyı elde edeceğiz. Seçimler geçtiğinde iki seçeneğimiz olacak: ya ülkeyi istikrarlı bir biçimde yöneteceğiz ya da pazarlık yaparak hiçbir koalisyona girmeden yönetimden çekileceğiz.
Borisov, eski Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov’un “Almanya’da koalisyon kurdular, ancak geniş koalisyonda en çok oy alan partinin, 3 dönemdir Angela Merkel’in yönetiyor” dediğini belirtti.
Bulgar Sosyalist Partisinin (BSP) genel başkanı ile Hak ve Özgürlükler Hareketinin (HÖH) genel başkanını kasteden Borisov şu ifadeleri de kullandı:
Bu Bulgaristan koalisyonunu anlayamadım gitti. Ben kahve, Rodop çayı içiyorum; Stanişev ile Mestan gibi Kartallı köprüde kucaklaşmıyorum. Kartallı Köprü’de kucaklaşanlar anlaşılan çok kıskanç. Gitsinler tekrar kucaklaşsınlar, bizim böyle şeylere ihtiyacımız yok.
MİKOV: GERB İLE HÖH ARASINDA KOALİSYON OLABİLİR
Borisov’un sözlerine yanıt veren BSP Genel Başkanı Mihail Mikov “Anlaşılan GERB ile HÖH arasında koalisyon hazırlığı yapılıyor” dedi.
Mikov “Borisov HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza’nın “Tıpkı iki partinin 42’inci Millet Meclisinin sonlarına doğru ortaklaşa çalıştığı gibi HÖH genel seçimlerin ardından ülkenin çıkarları gereği GERB’le çalışabiliriz” sözüne yanıt veriyor” dedi.
Mikov “GERB’de o kadar eğitimli Müslüman yok, görülen o ki HÖH ile aralarında koalisyon kurulacak” diye ifade etti.
BORİSOV’DAN MİKOV’A CEVAP GECİKMEDİ
Mikov’un sözlerine cevap veren Borisov şu ifaledeleri kullandı:
Böyle şeyler söylediğine göre anlaşılan Mikov Pazar günü öğle vakti biraz içmiş.
“Üçlü koalisyon BSP, HÖH ve Ataka’nın yaptığı rezillikler ortada” diyen Borisov şunları da ekledi:
Bugün Kırcaali’de bana HÖH kotasından Berkant Barzat’ın Bölge Seçim Kurulunun başkanı seçilmesiyle ilgili şikȃyet geldi. Bu seçim BSP ile HÖH koalisyonunun bir sonucudur. Hatırlatmak isterim BSP Merkez Seçim Kurulunda ikinci parti olarak başkanlık koltuğu aldı, HÖH üçüncü parti olarak kurulun genel sekreterlik koltuğunu aldı, o koltukta oturan protokolleri imzalayacak, Ataka ise onları destekledi. Bir insan Pazar günü öğle vakti bunları konuşabilmesi için öğle vakti ciddi ciddi içmiş olması gerek.
Reklamlar