Bulgaristan Vatandaşları için Avrupa Kalkınması Partisi (GERB) Genel Başkan Yardımcısı Rumyana Bıçvarova“Hükümet kurma müzekereleri sırasında yeni formül etrafında birleştik: Vatansever Cephe’nin dahil olduğu üç partili çoğunluk ile GERB ve Reformcu Blok’un iki partili hükümeti” diye konuştu.
Bıçvarova “Çoğunluk ABV’nin şahsında dört partiye kadar genişletilebilir. Fakat bu konuda müzakere yapılmadı. Devre dışı bıraktığımız tek devre dışı bıraktığımız parti HÖH” dedi. Ancak üç parti de bu konuda henüz bir anlaşmaya varamadığını açıkladı.
“İmzalayacağımız koalisyon sözleşmesiyle ilgili tutumumuz, öncelikler programı eşliğinde olacak”diyen Bıçvarova, program hazırlandığında milliyetçi Vatansever Cephe Koalisyonu’na imza için sunulacağını söyledi.
Vatansever Cephe, hükümette yer almayacağı, fakat gerektiğinde uzman yardımı sağlacağı konusunda tutumunu değiştirmediğini belirtti.
GERB’in Avrupa Parlamentosu Milletvekili Tomislav Donçev, milliyetçi koalisyonun ve diğer partilerin desteklemesi beklenen program, GERB ile Reformcu Blok’un seçim öncesi programı olduğunu ifade etti.
Donçev, Anlaşamadıkları dört veya beş konu rafa kaldırılacağını söyledi.
Donçev programla ilgili şöyle konuştu:
Henüz silȃhlı kuvvetlerin sayısı, Millȋ Gelir Ajansı ile Gümrükleri birleşmesi, yerel yönetimin vergisi kendisi belirleme ve üç çocuk modelini pekiştirme konusunda bir anlaşmaya varılamadı. Programımız Reformcularla koalisyon sözleşmesi esasına dayanacak. Program Pazartesi akşamına veya Salı sabahına kadar hazır olmalı.
Reklamlar