Ankara’da üniversite eğitimi alan 40 öğrenci 14 Avrupa ülkesini kapsayan gezisine Sofya’dan başladı.genclik-otobusu-4
Ankara’nın çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerin oluşturduğu 40 kişilik bir grup, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Gençlik Otobüsü” projesi kapsamında 14 Avrupa ülkesini kapsayan turun ilk durağı olan Sofya’ya ulaştı.

Maksut Coşkun Dokunulmaz’ın 2005 yılında kurduğu, üniversitelilerin kapasitelerini arttırmaya yönelik MCD Gençlik Kulübü’nün girişimi ile düzenlenen çalışma gezisi başkent Sofya’da başladı.

Üniversiteliler, Sofya şehir gezisinin ardından üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’nin (HŞHP) lideri Korman İsmailov’un ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Proje sorumlusu Dokunulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 bin başvurunun arasından seçilen 40 öğrencinin bu yıl Avrupa’nın 14 ülkede 20 şehrini ziyaret edeceğini söyledi.

Gençlik otobüsünün amacının; gençlere, Avrupa fırsatı sunarak, kendi yaşadıkları dünyanın dışında başka dünyaları da görmeleri olduğunu söyleyen Dokunulmaz, “Geleceğin liderlerini şimdiden tüm Avrupa’yı dolaştırarak, onlara yeni bir vizyon kazandırmak amaçlıyoruz” dedi.

AA

Reklamlar